Klik og se annoncen

Af John Hansen

Her er én af de yngre, skarpe kandidater ved EU-parlamentsvalget den 26. maj, som kan gå hen og blive et hit og en kæmpesucces.

Denne fredag besøgte hun Slagelse og et fremskridtsvenligt snart økologisk landbrug ved Erdrup og Boeslunde - sammen med finansminister Kristian Jensen.

Navnet er Linea Søgaard-Linell.

Sjællands V-kandidat

Kvinden er 30 år og stammer fra solide, vestjyske Esbjerg, og Venstre satser på hende som 'Sjællands kandidat til Europaparlamentet'.

Linea er yderst interesseret i landbrug, fødevarer, det indre marked og konstruktiv Europapolitik med mere - og opstillet som nummer 2 på Venstres EU-liste, lige efter erfarne Morten Løkkegaard.

Venstre står til at få succes ved EU-valget. Og det samme gør altså EP-kandidaten Linea Søgaard-Lidell.

Kigger fremad...

Gårdejeren de besøgte var Anders Nyvang Andersen på Tronagervej 25 mellem Boeslunde og Slagelse.

Han har været landmand i 25 år og driver et større landbrug med ca. 300 ha. Dertil en stor so-besætning på 200 søer og producerer alle slagtesvin selv.

Anders Nyvang er berørt af den såkaldte BNBO (drikkevandsbeskyttelse). Han er tvunget til at have de nye større randzoner omkring sig - og det finder han ok.

Men han overvejer lige nu kraftigt, fra sommeren 2019 af, at lægge om til økologisk markbrug.

En rigtig udvikling

Alle V-folkene denne dag på landet - inklusive gårdejeren selv - mener, det er rigtigt at satse fremtidigt på miljørigtigt og m,ere bæredygtigt landbrug. Som også en Jens Stenbæk fra Skellingsted har vist det, som een af de første.

Linea siger til Søndagsavisen og VDonline - på vort spørgsmål om ikke dansk landbrug også i denne valgkamp må stå for skud: 'Kig dig om i verden. I Danmark har vi det bedste og mest miljøvenlge, klimavenlige landbrug.

Derfor bør vi også købe det danske - og vise også som det foregangsland, vi er på området ude i verden.'

God erhvervspolitik

Linea: 'Klimapolitik er også erhvervspolitik. God erhvervspolitik.

Og 60 procent af vor eksport går til EU-lande. Den er vigtig, og vi taler her om trecifrede milliardbeløb.

Presset på vores klima er en kæmpe udfordring, som hele verden står over for, og som vi i Danmark ikke kan løse alene. EU skal lede den grønne omstilling globalt. Vi har brug for et stærkt EU til at kræve handling globalt.

Og grøn vækst skal sikre innovative løsninger og en bæredygtig omstilling.'

Også energien.

'EU skal sikre tilgængelig og billig vedvarende energi (det gør os også uafhængige af russisk gas og arabisk olie), investeringer i grønne teknologier, som kan drive udviklingen, og rammer, som sikrer, at vi bruger vores ressourcer mere effektivt.

Vi skal sikre et reelt indre marked for energi, så vi nemmere kan sælge vedvarende energi mellem landene. Når vinden blæser godt i Danmark, skal den ekstra strøm kunne forbruges andre steder i Europa,' mener Linea.

Mere om EU-mødet i det grønne følger...