Klik og se annoncen

Musikskoleleder: Musikskolen i Slagelse, der rummer lige omkring 50 ansatte, hele 865 musikskoleelever og en lang række folkeskolesamarbejder såsom Kunsttalentklassen i Skælskør, symfoniorkestret på Flakkebjerg Skole og brassbandet på Baggesenskolen, indleder det nye år med et leder- og generationsskifte.

Musiker Mads Otzen, der er født og opvokset i Skælskør, indtræder som leder efter hele 20 år som ansat på Slagelse Musikskole.

LÆS OGSÅ: Mads Christensen gæster Stillinge

Mads Otzen fortæller om sine bevæggrunde for at søge stillingen:

- Jeg har søgt stillingen, fordi jeg kender personalegruppen, og det potentiale der ligger her på Slagelse Musikskole. Desuden kender jeg Slagelse Kommune - det er her, jeg er født og opvokset og har mit netværk. Og så har dét at formidle musik været min livsmission de seneste 20 år, så selvfølgelig skulle jeg søge denne stilling, da den blev ledig. Jeg er meget glad og stolt over den tillid, ansættelsesudvalget på Slagelse Musikskole har vist mig, og jeg går på arbejde d. 1. februar med helt nyvasket arbejdstøj og en stor ydmyghed - og så glæder jeg mig simpelthen bare så meget.

Et barn af kommunen - og især musikskolen

Mads Otzen, der er 37 år gammel og gift med organisten Anne Steen Hansen, er uddannet trommeslager fra Rytmisk Musikkonservatorium. Mads og Anne bor sammen med deres to børn Asta og Anton i et hus lidt uden for Skælskør. Skælskør er Mads' fødeby, og her har han gået i Skælskør Marinegarde og senere været elev på Skælskør Musikskole og senere igen MGK (Musikalsk Grundkursus) i Slagelse. Efter tre år på MGK begynder Mads sin uddannelse på konservatoriet, og i 1999 skifter han status fra elev til ansat på Slagelse Musikskole, da han starter som tromme- og slagtøjsvikar. Kort efter vikariatet udløber, bliver Mads fastansat som slagtøjslærer på musikskolen, og her har han undervist lige siden. Men det er ikke kun Slagelse Musikskole, der har haft glæde af Mads' musikalitet. Mads har gennem alle årene været en aktiv musiker: blandt andet er der udgivet to albums i eget navn, spillet et utal af koncerter med bandet POPlic Service, og så har Mads gennem mere end 5 år været guitarist i bandet Rugstedt & Kreutzfeldt. Men, Mads har ikke kun udfoldet sig her. Mads er også en erfaren arrangør i både ind-og udlandet. Blandt andet har Mads Otzen i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter, skabt Slagelse Erhvervs Awards og stået i front for planlægningen og afviklingen de sidste fire år.

Mads Otzen er en aktiv, involveret og engageret mand i og omkring musikken samt kultur- og erhvervslivet i kommunen, og det er ikke svært at forstå, at det var et enigt ansættelsesudvalg på Slagelse Musikskole, der tilbød Mads Otzen stillingen som den nye musikskoleleder pr. 1. februar 2019.

Bestyrelsesformand på Slagelse Musikskole, Hanne Hansen, fortæller på vegne af ansættelsesudvalget:

- Mads Otzen kommer med en helt uvurderlig indsigt i og kærlighed til musikken og musikskolen som institution i kommunen samt som arbejdsplads. Mads er en aktiv aktør i kulturlivet i kommunen og har et stort og stærkt netværk, som er værdifuldt for musikskolens fremtid. Mads viste i sin ansøgning og til sin samtale, hvordan han har klare visioner for, hvordan vi kan fortsætte det gode arbejde med at gøre musikskolen til et centralt og relevant fyrtårn, der sætter retning og faciliterer de mange kreative kræfter i og omkring kommunen.