Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hun er næsten altid klar i mælet - topengageret og giver hver dag en masse af sig selv.

Til primært børn, pædagogansatte og alt hvad der har med den nye, opvoksende generation at gøre.

Og det har hun gjort i mere end 25 år, Bertha Langhoff Hansen fra Høng, der forleden hos BUPL på Nykobbelvej i Slagelse Østby, blev fejret for sine første 25 år som forbundsformand.

Bertha står for den sjællandske del, der i vores region tæller ni kommuner.

Vigtige år fra 0-6!

Og der er nok at se til.

For der er masser af børn i institutionerne rundt omkring, men i følge BUPL-lederen er der færre og færre voksne til at varetage det vigtige job med at passe og udvikle ikke mindst de 0-6-årige.

'Og den kedelige og uforståelige udvikling har jeg oplevet i alle 25 år, det er særdeles bekymrende,' siger Bertha til Søndagsavisen.

'Og 0-6 års alderen er jo absolut den vigtigste i et menneskes liv. Jeg mener, at de første børneår i den grad er afgørende for, hvordan de små væsener kan udvikle sig til både unge og senere voksne mennesker.

Det er dem, der skal uddanne sig og i det hele taget føre samfundet videre.'

Huskekage til borgmestre!

Mens to slagelseanske borgmestre hørte på - Stén Knuth, V, og den tidligere Lis Tribler, Soc. - blev det hos BUPL gjort klart, at kommunerne år efter år har prioriteret børneområdet nedad.

'Og Slagelse ligger ikke for godt. Ingen af de ni kommuner, vi dækker, er endnu nået op på vore minimumkrav. Så jo, de lokale borgmestre har deres ansvar her,' påpegede Bertha Langhoff Hansen.

'Børneområdet er direkte udsultet. Se også den nyeste finanslov - intet om børn.'

Bertha nu også mormor

I en tale fra den lokale næstformand i BUPL, Pia U. Petersen, lød der mange spændende ord om 25 års jubilaren. Den Bertha der knokler så gevaldigt ugen rundt - men nu også selv må give sig tid til at leve op til sin nye mormor-titel.

Ikke kun formandstitlen hos BUPL.

For prioriteringen må jo også lige hos bedsteforældrene - og naturligvis forældrene i det daglige.

Tager de måske børn alvorligt nok... eller glor alt for meget på skærme og andre forstyrrende ting?