Klik og se annoncen

Kunst i pinsen er lige om hjørnet. Her kan man bl.a. også møde Branka og opleve hendes kunst i det spændende galleri på Strandvejen 119 mellem Slagelse og Hejninge. I årets løb er der arbejdet med nye tiltag, bl.a. små glasinstallationer med lys, skulpturer og fine fingerringe i kobber og emalje.

På samme adresse ligger Galleri Hvitnov, som også inviterer indenfor. Her kan opleves spændende malerier, grafiske tryk, keramik og træarbejder. I pinsen har begge gallerier åbent fra 11-17, oplyser Susanne Hvitnov og Branka Lugonja.

- I begge gallerier glæder vi os til det store rykind. Det er altid spændende at få besøg af både nye såvel som 'gamle' gæster. En kunstners arbejde er oftest et ensomt job, et godt kunstværk kræver hårdt arbejde, koncentration og måske mange ommere. Derfor er det dejligt, når gæsterne til Kunst i Pinsen reagerer på årets arbejde.

Til daglig holder gallerierne åbent onsdag til fredag fra 12-17 i weekenden fra 11-17.

- Vi arbejder på fuldt tryk med nye tiltag, som gør det endnu mere attraktivt at gå på galleribesøg.

Året igennem arbejder en flittig bestyrelse tillige på planlægningen af endnu et Art Market. I år falder det i weekenden den 18.-19. august. Omkring 40 forskellige kunstnere deltager, både gamle kendinge og helt nye. Som sædvanligt er der musikalsk underholdning, salg af kaffe og kage, wraps og meget mere.

Branka Lugonja blev i øvrigt nylig kåret som Årets Kunstner ved Art Nordic, Nordeuropas største kunstsalgsmesse . Glæden var stor, da en enig dommerkomité valgte Branka som årets kunstner. Bag kåringen lå blandt andet Brankas alsidige og nytænkende måde at benytte glasset på. Specielt bemærkede komitéen hendes installationer med lys, som giver glasset liv og nye udtryk.