Klik og se annoncen

- Det er en meget blid behandling, hvor jeg holder forsigtigt på hovedet og forskellige steder på kroppen, fortæller Jeanette, Broby som både behandler børn og voksne med kranio sakral terapi..

- Jeg kan behandle både fysiske og psykiske lidelser. Det er f. eks. rigtig godt mod hovedpine og migræne. Ofte kan jeg i løbet af 1-2 behandlinger også finde ud af hvor hovedpinen udspringer fra. Kommer man med ondt i f. eks. ischiasnerven, behandler jeg på den. Her kommer også folk som har fået stress.

- Her behøver de ikke vende vrangen ud på sig selv og fortælle. De kan bare komme og fortælle de er stressede, så fortæller jeg, hvad jeg synes der er godt for dem. Mange begynder også at se tingene lidt anderledes, nå de ligger her. De får ro, konstaterer Jeanette.

- Jeg taler ikke med folks hoved eller hjerne. Jeg taler med deres krop. Jeg har ikke nogen form for clairvoyance i mig, men jeg kan mærke smerten på mig selv. Og når jeg slipper, mærker jeg den ikke mere.

- Hvis man skal beskrive behandlingen, så er det lidt 'healingagtigt', fortæller Jeanette.

- Det er lidt ligesom når du får massage. Du bliver afslappet og får ro i hovedet. Nogle får billeder eller tanker, når de er her - andre oplever ingenting. Mange falder i søvn under behandlingen, som er absolut smertefri.

- Men man skal indstille på at når man får behandlingen kan problemet godt smertemæsigt blomstre lidt op, før det aftager igen.

Behandlingen er iflg. Jeanette egnet for de fleste. Både som en form for wellness og mod småskavanker - inden de bliver for store.

- Jeg synes alle har brug for at komme ned og ligge og slappe af, og finde helt ind i sig selv.

Behandlingsforløbene kan variere i længde.

- En kvinde med stress er kommet her gennem et helt år, og fik til sidst samlet så meget energi op, så hun kom i arbejde igen.

- Men føler du ikke der er sket en forandring på to behandlinger, så kan jeg ikke hjælpe. Så vil folk ikke lukke mig ind, som jeg siger.

Terapi til heste

Jeanettes egen vej til kranio sakral terapi gik gennem hesteverdenen.

- Min hest gik 'i stykker', og jeg havde en kranio sakral terapeut ude hos ham og kunne se, hvordan det kunne rykke ham. Og jeg kunne se at hvis hesten skulle kunne fungere, skulle han have kranio sakral terapi mere end en gang om året.

Det fik Jeanette til at lægge vejen omkring Institut for Biodynamisk Kranio Sakral Terapi i Jylland, som tilbyder undervisning i kranio sakral terapi til dyr.

- Men for at få undervisning i kranio sakral terapi til dyr, skulle man først have Modul 1, 2 og 3 til mennesker. Og så blev det med mennesker pludselig meget interessant, smiler Jeanette, som i dag har gennemført alle seks moduler om hhv. mennesker og heste, og tre moduler omhandlende behandling af børn.

- Lige nu læser jeg anatomi og fysiologi på sygeplejerskeniveau, fortæller Jeanette, som forventer at have afsluttet den samlede, godkendte uddannelse om et års tid.

Behandlingen af børn og voksne foregår som nævnt i klinikken på Bøstrupvej.

- Hestene kommer jeg hjem til. Når det gælder hestene er det i mange tilfælde bevægeapparatet: hvis hesten begynder at opføre sig underligt og gør ting den ikke har gjort før eller mangler frihed i gangarterne.

God beslutning

Jeanette sagde farvel til Kokkemutter og forsamlingshuset for to år siden, og hun lægger ikke skjul på at hun holder af sit nye arbejdsområde. - Det var en god beslutning. Også fordi jeg selv fik lov at sætte datoen, konstaterer Jeanette.

- Jeg har altid haft en holdning om at jeg skulle ha' et jobskifte inden jeg blev 50, så jeg stadig havde overskud til at lave en ny forretning - jeg har aldrig kunnet se mig selv stå og lave mad som 70-årig.

Hidtil har Jeanette haft arbejde ved siden af klinikken med kranio sakral terapi. - Men nu er det alvor, konstaterer Jeanette, som nu helliger sig klinikken på fuld tid.

Vil man bestille tid til behandling, ringer man blot på tlf. 22954082.'

- Tager jeg den ikke, er det fordi jeg behandler - så skal jeg nok ringe tilbage, så snart jeg har tid.