Klik og se annoncen

Af John Hansen

Som Søndagsavisen tidligere har fortalt, så er Slagelse nu næsten helt færdig med byggeri på sygehusområdet - som Region Sjællands sygehus nr. 2, efter det kommende i Køge.

Slagelse Sygehus vil tirsdag 17. april være klar til en storindvielse, nu det nye fødecenter og børneafsnit med mere faktisk er helt færdigt.

Og det markeres naturligvis behørigt.

Kronprinsessen i front

Og ifølge såvel sygehusdirektør Vagn Bach og tidl. regionsrådsformand Steen Bach Nielsen er man i de lykkelige omstændigheder, at selveste Kronprinsesse Mary vil komme til Slagelse og forestå indvielsen.

Bedre kan det vel næppe blive - dagen efter dronningens fødselsdag. Steen Bach fortalte nyheden med stor glæde ved S-generalforsamlingen hos 3F mandag aften.

Og så vil alle rammerne være skabt for, at netop Slagelse i årtier fremover bør kunne have sygehuse i verdensklasse.

Med til rammerne hører dog, at også indholdet (personale, arbejdsforhold, kvalitet, forskning) følger med...

Både psykiatrisk og somatisk: 'Heino Knudsen er meget fokuseret på dette,' forsikrer Steen Bach.

Slagelse ja, Næstved nej

Ingen tvivl om, at ikke mindst Region Sjællands tidligere formand, Steen Bach Nielsen, Soc. (også tidl. Slagelseborgmester), har sin store del af æren for, at kommunens sygehusby har udviklet sig så flot.

Han har trukket i de rigtige tråde - og været med til at lede de rette valg.

Valg af sygehusmodeller, der dog også gør, at samme Steen Bach er særdeles upopulær i f. eks. Næstved. Et Næstved, der decideret tabte en sygehuskamp med Slagelse.

En sag der står på linie med Næstvedtabet af Gardehusarerne.

P.t. er Næstved så kommet lidt foran i fodbold - og nu også med ambulancecentralen.