Klik og se annoncen

- Kom og vær med! Det var helt enkelt overskriften, da MIF Idræt om Dagen fredag havde inviteret til krokethygge på banerne i det vestlige Slagelse. Det tiltrak spillere fra det meste af Sjælland, og snakken og spillet gik livligt over banerne. Både den sædvanlige træningsbane ved Hjorthøjvej, og på B73' bane 1, som i dagens anledning var lejet ind til formålet.

- Vi er i alt 81 deltagere fra 14 forskellige klubber, fortæller Alf Jørgensen, som er sekretær i bestyrelse for MIF Idræt om Dagen, og sammen med Astrid Christensen, som er kontaktperson i kroketafdelingen, de vigtige tovholdere på arrangementet.

- Vi spiller helt almindelig kroket - men ikke havekroket, understreger Alf Jørgensen. - I havekroket skal man gennem buerne og se at blive færdig. Her spiller man med makker, og lægger kuglerne til rette for hinanden. Banestørrelsen er 20x30 meter, og udstyret professionelt - en enkelt bane koster faktisk 3000 kroner.

- Der afvikles også et DM med flere hundrede deltagere, fortæller Alf Jørgensen.

- Men her kan man bare komme og være med. Vi er en flok pensionister, som går og har det skidehyggeligt og kommer rundt hos hinanden.

Det sker under forskellige former. - Nogle sætter rødvin på spil og laver en rigtig turnering. Men det kræver et stort forarbejde med turneringsplaner m.m., og det vil vi ikke prøve på lige nu. Her spiller vi udelukkende for hyggens skyld, konstaterer Alf.

Efter udfoldelserne på banen blev madpakkerne indtaget i fælles flok, mens den lokale klub havde sørget for kaffe og kage og en lille en til halsen undervejs, fortæller Lissa Petersen, formand for MIF Idræt om Dagen.

Til daglig er 18 lokale, aktive kroketspillere i Marievang Idræt om Dagen, som også har dans, stavgang og almindelig gå gang.

I alt er der ca. 90 medlemmer i foreningen, som er målrettet pensionister, efterlønnere og arbejdsledige. - Men sniger der sig en enkelt ind som er ælastet' af en otte timers arbejdsdag, er de meget velkomne også, smiler Alf.

- Vi spiller tirsdag og torsdag kl. 9-12, og man møder bare op, det er også muligt at låne udstyr, hvis man er interesseret i det!