Klik og se annoncen

'Blinkende Lygter' er for mange blevet en klassiker indenfor dansk film med ikoniske replikker som; 'Det ska' jeg da ha'', 'Lortespasserbus' og 'Faktisk, så er Ove Ditlevsen en af vores største digtere'.

- Når vi her 20 år efter filmen fik premiere tør kaste os ud i at bringe den til live på scenen, så er det fordi vi slet ikke kan lade være. Fordi vi er vilde med Anders Thomas Jensens skæve karakterer, de skøre scenarier, den sorte humor og den varme, der trods alt også ligger i denne vanvittige historie, fortæller Mette Juhl Nygaard, som er instruktør på forestillingen.

Torkild, Arne, Peter og Stefan

Handlingens omdrejningspunkt er de fire småkriminelle venner - Torkild, Arne, Peter og Stefan. Torkild runder de 40 år og er efterhånden ved at være træt af den kriminelle løbebane.

Men endnu engang må han og vennerne udføre et job for Færingen, som de står i gæld til.

De skal stjæle en kuffert fuld af penge for ham. Det går ikke helt efter planen og i stedet for at aflevere kufferten stikker de fire venner af med kurs mod Barcelona. De når dog ikke længere end til skovene omkring Fredericia, førend flugtbilen bryder sammen og de fire venner må søge ly i en faldefærdig kro. Her midt i ingenting øjner Torkild chancen for at starte på ny i livet, nu som kroejer. Men Færingen mangler stadig sin kuffertâ?¦.

Udover Torkild, Arne, Peter og Stefan er historien tilsat skønne karakterer som en skydeglad jysk jæger med et anstrengt forhold til alt fremmed, en fordrukken læge med tvivlsomme behandlingsmetoder og Stefans kæreste Hanne, der har sine helt egne planer for parrets fremtid.

Stykket er baseret på Anders Thomas Jensens filmmanuskript, men omsat til scene af Vivian Nielsen.

Medvirkende

I Krabaskens opsætning af 'Blinkende Lygter' medvirker Flemming Bendixen, Martin Heinsvig, Dennis Majgaard, Nicki Reinhold Byel, Kenneth Ewi Kirkeby, Michael E.N. Larsen, Frank Bendixen samt Pernille René Krogholt. Ivan Jensen har lavet en flot scenografi til forestillingen.

Forestillingen opføres fra 17. januar - 8. februar 2020. Fredage kl. 19.30, lørdage og søndage kl. 15.00. Billetter kan købes via www.krabasken.dk