Klik og se annoncen

På lørdag den 11. august kl. 13-17 holder Slagelse Kunstforening fernisering på en udstilling af Hans Helge Nielsens værker: maleri, akvarel, tegninger, collage, skulptur i ler og objekter i træ.

At Hans Helge Nielsen bruger så mange forskellige udtryksformer fortæller en hel masse om hans kunstneriske mangfoldighed. Oprindelig blev han uddannet bygningsmaler i 1962, men i stedet for at slå sig til ro i dette fine håndværk valgte han at søge optagelse på Kunstakademiet, hvor han derefter fik sin uddannelse som kunstner. I 1969 modtog han Kunstakademiets sølvmedalje. Siden 1979 har han været tilknyttet HUSET i Asnæs.

Hans Helge Nielsen er kolorist, og i sine billeder benytter han sig meget bevidst af naivistiske udtryk. Han maler landskaber, men bryder idyllen med små nye objekter: en bil eller et hus baner sig vej ind i det ellers faste mønster. Han forskyder perspektivet, han leger med farverne, og i collagerne stiller han også størrelsesforholdene op i spænd over for hinanden. Han leger også med verdenskunstens klassikere, når han lader saksen tage respektløse og kærlige bidder. Men hele tiden er det farve, form og fantasi der styrer projektet.

Kunstloppemarked

Ferniseringen bliver iflg. kunstforeningen som altid en hyggelig og festlig begivenhed i Røde Tårn, med et glas og lidt godt til ganen.

Men ved denne fernisering er der desuden det ekstra at komme efter, at Kunstforeningen for første gang har arrangeret et kunstloppemarked, som afholdes på pladsen foran Røde Tårn klokken 11-15.

Her kan alle interesserede skille sig af med kunst/kunsthåndværk, som de er blevet trætte af eller har set sig mætte i, og omvendt kan alle kunstinteresserede måske drage hjem med noget, som kan få et nyt og dejligt liv i friske omgivelser.