Klik og se annoncen

Af John Hansen

Sportsmand og MF-idrætsordfører for Venstre, Stén Knuth, har tidligere selv været deltager (træner for taekwondo-landsholdet) i Olympiske Sommerlege.

Og han er naturligvis fortsat særdeles optaget af OL, herunder dette års 'almindelige' OL i Tokyo startende fra 24. juli.

Knuth glæder sig bl.a. over, at slagelseanske forbilleder som Niklas Larsen (cykling) og Abdi Ulad (maratonløb) m.fl. er godt på vej imod Tokyo.

Danmark fremme i skoene

I egenskab af idrætsordfører i Folketinget er Stén Knuth inviteret til at besøge årets Olympiske Sommerlege i Japan (24. juli-9. aug.).

Men han har sagt nej tak her - og i stedet valgt at være delegeret ved det efterfølgende OL for handicappede, Paralympics, som også foregår i Tokyo og omegn.

Det sker i tidsrummet tirsdag 25. august til og med søndag 6. september.

Ialt 22 idrætsgrene rummes i det para-olympiske program, og Danmark har ganske fine traditioner for deltagelse.

Har største udfordringer...

'Det er rigtigt, at jeg har valgt at sige ja at fokusere på og komme til de paralympiske lege i Tokyo senere på året.

Det har jeg gjort, fordi jeg gerne vil give en ekstra støtte til dem, der har allermest at kæmpe med. De der har den største kamp og de største udfordringer, ja, det er imponerende, hvad de kan udrette - og med hvilken iver og vilje, de går til sagen,' siger Stén Knuth til Uge Nyt i forbindelse med Sport 2019 i Herning.

Få flere med!

'Jeg siger tillykke til alle prisvinderne i Herning. Men også et ekstra tillykke til de kvinder og mænd, der har ydet så flot indenfor handicapidrætten.

Det tager jeg virkelig hatten af for og vil gerne støtte. Parasporten fylder jo generelt også mere og mere i vort samfund, og det er så vigtigt, at man får flere og flere gjort aktive,' tilføjer Stén Knuth.

Sidste sommer så han jo også, fra afstand, gladeligt med til, at flere unge fra Slagelse, Korsør og Skælskør gjorde det så godt ved Para Ungdoms-legene i Doha og Emiraterne. Ikke mindst indenfor svømning.

Må vælge...

'Så jo, jeg glæder mig til at følge med ved sommerens OL. Men ikke mindst altså ved sommerens Para-OL i august-september,' påpeger Knuth.

Folketingsrepræsentanterne (idrætsordførerne) må kun deltage personligt ved én af de to store OL-sportsbegivenhederne. Og skal i øvrigt betale en del af OL-turen selv.