Klik og se annoncen

- Nytorv vil summe af mennesker og biler, nye som gamle, fra kl. 08.00, og præcis kl. 10.00 sendes den første deltager ud på ruten, oplyser løbsleder Troels Lund.

- De vender tilbage til torvet kl. 16.00. Samtidigt er der kl. 11-16 en større samling af klassiske biler på Nytorv.

De skal ikke deltage i løbet, men i 'Concour d'Elegance by Slagelse'.

Et event i eventet, hvor de smukkeste klassiske biler bliver præmieret.

Her er ingen tilmelding, man møder bare op og hygger sig med alle de andre på byens dejlige torv.

Dommerne til udstillingen er de tidligere topkørere i dansk rally, Jan Glad og Flemming Laubjerg.

Blandt udstillerne, som møder op med deres klassikere, ikke nyere end 1981, præmieres bedste bil i kategorierne Førkrigs - Sportsvogn - Familiebil. Kriterierne for bedømmelsen er køretøjets stand, original eller restaureret.

Dommerne vil bedømme bilerne i tidsrummet kl.12.00-13.30, og kl. 14.00 vil vinderne blive kaldt til Start/Mål portalen, hvor de vil blive præsenteret over højtaleranlægget på torvet.

Præmierne overrækkes af Troels Brandt, som er formand for Landudvikling Slagelse og folketingskandidat for det Radikale Venstre.

Det er ganske gratis at deltage i udstillingen.

Rallycentrum på Nytorv

Et stort telt på Nytorv udgør rallycentrum. En startportal fra Yokohama Danmark er stillet op og via højtalere informeres om aktiviteterne. Det giver præcis den stemning der skal til, for at publikum og deltagere hygger sig.

Rute med rallyminder

- Som altid, når der er tale om P-løb, vil vores smukke land være scenen for deltagernes færden over 202 km. Ruten vil med garanti vække minder hos de af deltagerne, som har været aktive rallykørere. De vil nikke genkendende til DM-hastighedsprøver afviklet af Slagelse Auto Sport gennem årtier. Alle vil nyde den ny udsprungne bøgeskov og det blå vand ved søer og hav.

Vi håber løbet vil blive en stor oplevelse for vores gæster: Kørerne! De kommer fra hele landet og der sniger sig nok et par stykker med fra Tyskland eller Skandinavien.

Man kan følge arrangementet på https://www.facebook.com/HistoricVikingRally.dk/

Se evt. også www.historicvikingrally.com

Tilmelding til pålidelighedsløbet 'Historic Viking Rally' sker på : www.knagen.dk