Klik og se annoncen

Den årlige vikingefestival på Trelleborg er populær - sidste år tiltrak festivalen ikke mindre end 12.654 gæster og satte dermed endnu en besøgsrekord. Også i år er man på borgen godt rustet til at tage sig af de mange gæster.

- En god flok flinke vikinger hjælper dig i vikingelandsbyen med selv at prøve sjove vikingeaktiviteter, oplyser Anne-Christine Larsen, museumschef på Trelleborg.

- Mal med vikingefarver, skyd med vikingernes langbuer eller træn som vikingekriger. Dagligt vil der være gratis rundvisninger, fortælling fra sagaer om helte og sagnkonger, rovfugle i flugt, havevandring i Frejs urtegråd og krigertræning.

Det store slag om Trelleborg afvikles fra torsdag d.18 og fredag d.19. kl 13.00, samt lørdag d.20 og søndag d.21.kl.15.00. Få fortællingen om jarler og konger og oplev 250 vikingekrigerne kæmpe mod hinanden foran det autentiske monument.

Trelleborg Vikingefestivalen varer fra d. 13.-21. juli og holder åbent alle dage, også mandag d.15. juli, og der betales entre. Der vil blive lagt udførlige dagsprogrammer på museets hjemmeside.

Vikingeliv i sommerferien

Også resten af sommeren er der lagt op til gode oplevelser på vikingeborgen.

- Sommer i Danmark er museumsvejr. Museets aktiviteter holder åbent alle dage ud over lukkedag på mandage. Besøg museets udstilling, aktiviteterne i vikingelandsbyen, spis i cafeen, besøg den spændende museumsbutik og gå selvfølgelig den flotte tur til den 1000 år gamle ringborg, lyder opfordringen fra vikingeborgen.

Der vil være sommeraktiviteter i vikingelandsbyen Slagløse fra den 29. juli til d.12. august fra kl.10.00-16.00.

- Hver dag kan du prøve sjove vikingeaktiviteter. Både store og små kan kaste sig ud en frisk gang bueskydning, lege sjove vikingelege, bage lækre fladbrød, støbe kopier af smykker fra selve ringborgen eller male smukke mønstre på vikingeskjolde, oplyser Anne-Christine Larsen. Mønter til aktiviteterne købes i museets indgang.

Rekonstrueret vikingeskjold med hugspor

Det eksperimentalarkæologisk projekt, som Vikingeborgen Trelleborg i samarbejde med arkæolog Rolf Warming har gennemført i foråret, har udviklet et rekonstrueret skjold på basis af de seneste forskningsresultater.

Projektets omdrejningspunkt er genskabelsen og afprøvningen af et vikingetidigt skjold. Trelleborg skjoldet, der er det hidtil eneste skjold fra vikingetiden fundet i Danmark, ligger allerede i museets udstilling. I udstillingen kan man også se en rekonstruktion af skjoldet uden skindbeklædning.

- Det nyrekonstruerede skjold har en fantastisk læderbeklædt overflade. Sankt Hans aften blev skjoldet testet. Under overværelse af mere end 1000 gæster udførte medlemmer af Combat Archaeology forsøg med skarpe våben på skjoldet. Tom Jersøe skød med autentisk fremstillede pile og der blev hugget med spyd, økser og sværd mod det smukke skjold. Nu kan museets gæster se, hvor omfattende skaderne med vikingetidens autentiske våben kan være på et skjold.

Borgture

Gæsterne kan på udvalgte dage kl. 11 til ca. 12 tage med en af museets dygtige formidlere på omvisning. - Du kommer rundt på hele vikingeborgen - i udstillingen, og på gravpladsen hører du om, hvad gravfundene kan fortælle. I langhuset er der plads til den gode fortælling om Harald Blåtands store bedrifter. På turen får du fortalt både spændende facts og fantastiske skrøner. Ved køb af billet til rundvisningen får du 10% rabat på mad i cafeen, oplyser Anned-Christine Larsen. Billetter til borgturene koster kr. 50 og købets ved indgangen.

Læs mere på www.vikingeborgen-trelleborg.dk