Klik og se annoncen

Af John Hansen

Store og alvorlige ting står på spil.

Ikke kun handelslivet, men også selve byerne Slagelse, Korsør og Skælskør...

Mere end nogensinde er købstædernes bymidter og detailhandel nemlig presset med henblik på fremtidens byliv og strukturer.

Fremfor alt bør vi vel undgå - i Skælskør, Korsør og den endnu større Slagelse by - at centrum og bymidter i fremtiden kommer til at ligge tomme og mere eller mindre uddøde hen...

Mens sløve borgere anno 2025 eller 2035 bare vil sidde klinet til Net og Computere derhjemme.

På Vilcon 20. marts

Alt dette vil - sammen med en præsentation af den seneste lokale detailhandelsanalyse for Slagelse Kommune - blive drøftet og debatteret ved en stort anlagt Detailhandelskonference onsdag den 20. marts på Vilcon Hotel & Konferencegård.

'Den lokale detailhandel i fremtiden.'

Mere end 100 har meldt sig til - 'og man kan nå det endnu ved at henvende sig til Slagelse Erhvervscenter,' siger Torben Kjerulff til Søndagsavisen.

'Vi er kommunens største arbejdsplads. Og med rapporten har vi nu fået et redskab til at komme videre på. Ligesom vi gerne modtager gode ideer og forslag,' pointerer Kjerulff fra Business Slagelse.

Emnet er oplagt og særdeles varm i disse tider, hvor der er pres på fra flere sider. Kjerulff peger på, at alle lokale aktører må gå med i et bredt, offensivt samarbejde.

Og fra kl. 18 vil der være velkomst fra Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen, Soc. og erhvervschef Per B. Madsen.

Hvad vil Slagelse?

Efter tapas og networking vil borgmesteren tale under overskriften: Hvad vil Slagelse Kommune med detailhandlen?'

Herefter vil man kunne høre ICP-direktør Per Nyborg berette om den lokale detailhandelsanalyse.

USA-tendenser...

Apropos trends har ekspert Dorthe Wimmer f.eks. netop været i USA, for at se på udviklingen i legetøjsbranchen - efter Fætter BR-nedturen.

Og hun fortæller, at en god legetøjsbutik nu skal byde på oplevelser...

De tre købstæder

Efter klokken 20 lyder spørgsmålet på Vilcon: Hvordan kommer vi videre?

Og her gives ordet til formændene for de tre lokale erhvervsforeninger.

Torben Kjerulff fra Business Slagelse, Pia Kimer Jacobsen fra Skælskør Erhvervsforening samt Lene Feldt, formand for Korsør Erhvervsforening.

Siden bliver det Per B. Madsen, der runder af - på det samlende møde om et virkelig livsvigtigt emne og tema for Slagelse, Korsør og Skælskør.