Klik og se annoncen

I hele den kommende uge (uge 46) sætter Kirkens Korshær spot på de 6431 hjemløse mennesker, der findes i Danmark (VIVEs Hjemløsetælling 2019). Kampagneugen sparkes mandag i gang med tænding af 6431 lys i alle de byer, hvor Kirkens Korshær har socialt arbejde. Hver by tænder lys svarende til byens antal hjemløse - i Slagelse Kommune er der registreret 170 hjemløse.

- I Slagelse tænder vi derfor 170 elektriske fyrfadslys og holder en stille markering med fællessang på Nytorv kl. 19.00, oplyser Hanne Merete Pedersen, Leder af Kirkens Korshærs Varmestue i Slagelse.

. Enhver hjemløs er en hjemløs for meget og vi vil med denne lystænding bidrage til at synliggøre de mest udsatte i vores samfund, oplyser. Vi oplever lokalt en stigning ikke mindst i brugere af Kirkens Korshærs Varmestuer, hvor behovet for et billigt måltid mad, for bad, hvile, samtale eller hjælp til kontakt til det offentlige. I Slagelse er der tale om ca en tredobling på tre år.

Lystændingen er indledningen på de landsdækkende Korhærsdage, som her i kommunen rundes af med Husstandsindsamling søndag d. 17. november.

I Slagelse er der indsamling i tidsrummet 10-15 med base i Varmestuen Sdr. Stationsvej, i Korsør med base i Varmestuen Havnegade 13, I Skælskør er der markedsdag i Varmestuen Præstevangen 38.

Desuden er der lokale indsamlinger i Høng fra butikken på Hovedgaden 57 og i Fuglebjerg. Samles der ind fra Sognegården.

Man kan tilmelde sig på www.danmarkmodfattigdom.dk