Klik og se annoncen

For otte år siden købte Jane og Finn Møller fra Bo Grønt i Øster Stillinge det gamle forfaldne mejeri i Kirke Stillinge. Nu kommer der endelig liv i det igen.

- Det har været planen hele tiden, men der skulle lige et generationsskifte til i vores havecenter, før vi blev klar til at føre det ud i livet, smiler Finn Møller.

- Som mange nok ved har Line Møller, vores datter, overtaget Bo Grønt havecentret - med stor succes og derfor er det nu blevet tid til at hun skal slippe for os 'gamle'.

Jeg har brugt de sidste år på at renovere ejendommen udvendigt og indvendigt, og jeg indrettet ca 300 m2 af den gamle ostekælder, som Jane og jeg skal bruge til kunstgalleri, fortæller Finn Møller.

- Vi har fået et rigtig hyggeligt og rustikt lokale til at vise kunst og kunsthåndværk frem i. Vi har bibeholdt så mange af de gamle installationer som muligt, her er gamle ostehylder, kølemaskiner og rør og kabler, som giver en rigtig god stemning. Og vi har installeret en kaffeautomat og nogle siddepladser, så vores gæster vil blive budt på en kop kaffe, når de kommer på besøg i galleriet.

Selvstændige i 34 år

- Vi har jo været selvstændige siden 1984, ja faktisk var det den 1. oktober for 34 år siden, at vi overtog vores første butik på hjørnet mellem Rosenkildevej og Østerbro i Slagelse, siden har vi haft supermarked i Fasanhaven på Halskov og frem til 31. december 2016 var det i vores store havecenter i Øster Stillinge, vi drev en god forretning i.

Efter at vores datter Line blev ejer, har vi begge været ansat i Bo Grønt. Jane vil da også, indtil at Galleriet er kommet godt i gang, stadig være at finde i Bo Grønt.

Vi har lavet aftaler med flere billedkunstnere fra hele landet og vi har også aftaler med kunsthåndværkere som gerne vil sælge deres værker hos os, det er vigtigt for os at det også bliver et sted hvor man kan finde en unik gave.

Møller i mejeriet forventer at åbne i uge 42, når de sidste ting er faldet på plads, nærmere om dette offentliggøres på facebook eller de lokale medier.