Klik og se annoncen

- Efterspørgslen på KIAs opladningshybrider er kun eskaleret siden lanceringen af KIAs første plug-in hybrider i 2017, oplyser Kia Motors.

- Sidste år var ingen undtagelse, og KIA kunne således gå ud af 2019, som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke for tredje år i træk med et salgstal på 1.987 plug-in hybrider - fordelt på 1.208 Niro og 779 Optima SW.

Med weekendens Danmarkspremiere på Ceed SW plug-in hybrid tilføjede KIA yderligere en plug-in hybrid model til det allerede brede modelprogram af elektrificerede biler.

KIA Ceed SW plug-in hybrid

Ceed SW plug-in hybrid bliver lanceret i to modelvarianter - en Prestige og en Upgrade.

Prisen for en Prestige model med bl.a. 16' alufælge, LED kørelys, LED for -og baglygter, el-foldbare sidespejle m. varme, aut. nedblændeligt bakspejl, bakkamera, dobbelt bagagerumsbund, fartpilot, 2-zoners klimaanlæg m. anti-dug, læderrat og lædergearknop, parkeringssensor bag, regnsensor, varme i forsæder, varme i rat, 4,2' instrumentering, 8' touchskærm, bluetooth, DAB+, aut. nødbremse m. fodgængerregistrering, elektronisk P-bremse og udvidet vejbaneassistent (LFA) til kr. 259.999.

Upgrade modellen koster 279.999 med yderligere udstyr i form af mørktonede ruder, elektronisk bagagerumsåbning, 40:20:40 splitsæder i bag samt del-lædersæder.

I forbindelse med introduktionen af Ceed SW PHEV tilbyder KIA en favorabel Intropakke til Upgrade modellen med 12,3 tommer digital instrumentering, 10,25 tommer touchskærm m. navigation, trådløs telefonopladning, blindvinkel-assist, RCCW advarsel v. krydsende trafik i bag, ISLW skiltegenkendelse, smart parkeringsassistent inkl. P-sensor foran. Ekstraudstyret har en værdi af 40.000 kr., men introprisen for pakken lyder på 10.000 kr.

For 20.000 kr. oveni listeprisen på 279.999 kan man få endnu mere udstyr og spare endnu flere penge, oplyser Kia Motors.

- Her får man oveni intropakken yderligere sædeindtræk i læder, ventilation i forsæder, førersæde m. hukommelsesfunktion, varme i bagsæder, el-justerbar lændestøtte i forsæder og alu-pedaler (værdi: 66.000 kr).

Praktisk og intelligent hybrid-teknik

Den nye KIA Ceed SW Plug-in-hybrid er et overbevisende alternativ til konventionelle benzin- og dieselmodeller. Den nye drivlinje kombinerer en litium-ion-polymer-batteripakke på 8,9 kW, en elmotor på 44,5 kW og en effektiv 4-cylindret benzinmotor. Den samlede ydelse for drivlinjen er 141 hk og et drejningsmoment på 265 Nm, hvilket gør Ceed SW PHEV i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på 10,8 sek.

Kraften overføres til vejen via en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse (6DCT), hvor førerne selv kan skifte gear, hvis de ønsker en mere underholdende kørsel i forhold til andre.

Rækkevidden på 50 km i ren eldrift for Ceed SW plug-in hybrid gør det muligt at foretage de fleste daglige køreture og kortere pendlerture på ren el.

Den nye plug-in hybrid har sine egne designfeatures, der adskiller den fra benzin- og dieselmodellerne.

Den har fået en ny lukket 'tiger nose'-kølergrill, som øger den aerodynamiske effektivitet, og er desuden udstyret med et eco plug-in-emblem udvendigt. Ladetilslutningen er integreret i forskærmen i førersiden.

Modellen har sit eget fælgdesign med 16' alu-fælge som standard og 17' alu-fælge som ekstraudstyr.

Ceed SW plug-in hybrid er udstyret med kofangerne fra Ceed SW GT-Line-modellen, så luftstrømmen optimeres, og bilen får en mere sporty fremtoning.

Batteripakken på 8,9 kWh er placeret under bagsædet ved siden af brændstoftanken på 37 l. Derfor optager batteripakken kun et minimum af bagagerumsplads ift. mange andre plug-in-hybrider. Som plug-in-hybrid byder Ceed SW - den mest praktiske model i Ceed-modelprogrammet - på en bagagerumskapacitet på 437 l, som kan øges til 1.506 l, når 40:20:40-splitbagsædet er klappet ned. Under bagagerumsbunden er der et særskilt rum, hvor man eksempelvis kan opbevare ladekablet, når det ikke er i brug.

Batteripakken kan lade med 3,7 kW. Det vil sige en ca. ladetid på 2,4 timer fra 0 - 100 %.

Modellen kommer forberedt til anhænger med bremse som standard, således at den må trække op til 1.300 kg på krogen. Montering af trækkrog er ekstraudstyr, som bestilles hos forhandleren.