Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det der efterhånden er blevet en gedigen og etableret succes, nemlig SUK Festivalen i Slagelse, er selvfølgelig også klar med en helt aktuel 2019-udgave.

Traditionen tro så er det her i september, det sker. Helt præcist på torsdag den 12. september.

Og her er det ovenikøbet SUK nr. 10, at borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., vil kunne åbne kl. 09 - og det i øvrigt fra en lidt ekstraordinær platform og synsvinkel!

Og Dyrby bebuder overfor Søndagsavisen og VDonline, at han 'er bare så klar'. Og lider ikke spor højdeskræk...

Rekordmange stande

SUK-festivalen er - år efter år - en god mulighed for unge mellem 14 og 30 år for at tale med uddannelsesinstitutioner og virksomheder og høre om, hvad de kan tilbyde.

SUK-festivalen er 100 pct. alkoholfri, og afvikles i â??open space'.

Den består primært af stande - dennegang rekordmange omkring de 100 - fra både private virksomheder, universiteter, gymnasier og efterskoler, offentlige arbejdspladser, ungdomsuddannelser, forsvaret, politiet og mange flere.

Musik og info

Der bliver også musik og underholdning på festivalen.

SUK-festivalen har ofte haft hele to forskellige scener, én til events og opvisninger og større navne, samt én til lokale bands.

Historien bag

Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival løb for første gang af stablen i 2010, da flere karriere- og uddannelsesmesser i Slagelse Kommune blev lagt sammen til én årlig uddannelsesfestival.

Årsagen til sammenlægningen var, at Uddannelsesrådet i Slagelse Kommune ønskede at lave noget helt særligt for unge i Slagelse Kommune og samtidigt gøre dét at besøge messerne til en oplevelse ud over det normale.

Det første år SUK-festivalen blev afholdt, foregik det i Slagelsehallerne, og godt 2000 interesserede unge uddannelses- og karriereinteresserede besøgte SUK-festivalen i løbet af dagen.

Nu afholdes SUK på området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC - og det med omkring 8000 besøgende fra hele Vestsjælland.

SUK for verdensmålene!

Den store 2019-festival kommer i øvrigt til at have et stort fokus på bæredygtig udvikling!

FN har jo lanceret 17 verdensomspændende mål for bæredygtighed, som alle danske unge allerede nu er optaget af arbejdet omkring igennem deres uddannelser.

Både folkeskoler og ungdomsuddannelser arbejder intensivt med temaerne.

Fup eller fakta?

Bæredygtighed er et af de unges helt store fokusområder i denne tid. Og også de unges aktivisme, som f.eks. ved de nylige skolestrejker, peger klart mod, at det vil fylde ekstraordnært meget for fremtidens arbejdskraft.

Miljø, klima og diverse 'sandheder' kalder dog også i disse fake-news- og sociale medie-tider på seriøs debat og en sund, kritisk refleksion.