Klik og se annoncen

Af John Hansen

Her igen lidt mere fra sportens verden.

Vi kan bl.a. nævne, at nederlagene desværre er fortsat til VKV, Volleyklubben Vestsjællands ligahold. Det er hårde rækker, man spiller i, må vi lige huske...

Hjemme i Korsørhallen tabte VKV's herrer 0-3 til Nordenskov - et af de bedste hold i rækken.

VKV-holdet mangler i liga-grundspillet nu kun en udekamp 16. februar mod bundholdet Ishøj. Og den kamp gælder slet og ret om at kunne opnå den sidste kval-plads (kvartfinale) i slutspillet.

Ligakvinderne fra VKV tabte 0-3 til Danmarks p.t. suverænt bedste hold, Holte. Her regner vi med, at VKV i DM-kvartfinalerne vil stå overfor Brøndby.

Skifter på A-landsholdet

Atletiktalentet Josefine Skifter Andersen fra Slagelse Atletik DELTA er nu også udtaget til det danske senior-landshold i atletik. A-holdet, kan man sige.

Josefine som i sommers deltog i 7-kamp ved ungdoms OL, er her for første gang, udtaget til det danske senior landshold, hvor den alsidige lokale pige skal springe længdespring.

Landsholdet skulle i Helsinki i Finland i weekenden være med til at møde Norge, Sverige og Finland.

Bare 16 år...

Josefine var med sine 16 år den klart yngste dansker på holdet, hvor den næstyngste er fire år ældre end hende.

Med på holdet er også flere store profiler, bl.a. Mette Graversgaard samt løberne Sara Slott og Andreas Bube.

I længdespring må man ofte satse, og det gjorde Josefine i sin debut, så hun der fik flere overtrådte forsøg - og i sit bedste nåede ud på blot 5.61 meter.

Hun har tidligere sprunget 5.93 - og her rakte det til en sidsteplads blandt de nordiske seniorer. Nu venter DM om et par uger på Josefine Skifter.

STK med SM-vinder

Slagelse Tennisklub markerede sig pænt ved Sjællandsmesterskaberne forleden.

Sjællandsmesterskaberne i tennis indendørs blev afholdt i januar måned, og Slagelse Tennisklub var med til det sidste. Både med vindere, finalist og semifinalist.

Dels med stærke juniorer - Mathilde Hansen blev sjællandsmester i U12 C-rækken, og ikke nok med det. Mathilde tog også titlen i double i samme række, sammen med Alma Ruby.

Noah Kristensen nåede finalen i U14 D-rækken pulje 4.

Jimmie Vestergaard, der også spiller på klubbens førstehold, nåede semifinalen i 40+ B-rækken.

Action i juniorafdelingen.

'Vi lægger stor vægt på kvalitet og bredde i træningen i klubben, men også det sociale sammenhold som giver de unge den bedste baggrund. Det bliver spændende at følge vores spillere i de kommende turneringer,' udtaler STK-formand Axel Toft til Uge Nyt.

'Turneringsspillerne blandt juniorerne arbejder i øjeblikket med et koncept der involverer elementer fra fitnesstræning, som en del af tennistræningen.'

E-Sport måtte flytte...

Vi fortalte for nylig, om at Sørby E-sport ville arrangere en mægtig stor esport-festival i Sorøhallen her i vinterferien - med mange fra hele landet.

Dog kom der ikke helt så mange tilmeldinger som håbet, og derfor droppede man så Sorøhallen - hvor der internt i Sorø Kommune havde været en masse bøvl, idet foreningerne følte sig snydt for normal træningstid.

Anders Sørensen og Sørby E-sport flyttede sit festival-arrangement til nu at foregå i lidt mindre rammer 'hjemme i Slagelse.'

Bevægelse, viden, spil

Og her går det så løs i disse dage. Ved Slagelse stadion tirsdag til og med fredag.

Man får spillet, trænet, udvekslet viden - og snakket foreningsliv på tværs. Og Anders Sørensen & Co. vil her også gerne tænke 'rigtig' bevægelse ind i foreningsfestival - her i samarbejde med DGI og erhvervslivet.

Børnene der deltager skal primært have det sjovt - og så ellers sove i soveposer på stedet.

Større tennis-interesse

'Vi oplever stigende interesse for tennis, specielt i juniorafdelingen hvor der trænes målrettet.

Og i Slagelse Tennisklub kan vi virkelig tilbyde de bedste faciliteter med 4 indendørs- og 10 udendørsbaner samt dygtige trænere til at bakke op, så alle får fuldt udbytte fra start uanset niveau,' påpeger Axel Toft, formand i Slagelse Tennisklub.

Ny SBI-sejr

Slagelses bedste fodboldhold (2. division) fortsætter de gode takter og sejrsstimen i rækken af træningskampe op til det vigtige forår.

I weekenden vandt SB&I-holdet med 2-0 over kollergne fra Skovshoved, og det var med to af de nye rød-blå håb Marin Jensen (1. halvleg) og Isaack Kannah som målscorere.

Sidstnævnte angriber har en forunderlig evne til at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. En god egenskab for en forward.

Og så har han i hhv. unge Martin Ahlgren og Christoffer Thrane nogle rigtigt gode, bevægelige folk omkring sig.

DM-titel til Line

Vestsjælland kunne i weekenden fejre et ægte individuelt dansk mesterskab i badminton.

Ved DM i Aarhus gik unge Line Christophersen fra Dianalund hele vejen.

Den tidligere junior-europamester finalesejrede i to sæt over Julie Jakobsen fra Værløse. Tidligere måtte fhv. TSS-spiller Line Kjærsfeldt trække sig fra turneringen.

Nu er Line Christophersen ude med landsholdet (EM i Frankrig) og også på vej til Spain Masters - nede hos Carolina Marin.

Også Kim Astrup (TSS Skælskør) vandt DM-guld, nemlig i herredouble med Anders Skaarup.

TSS ude, Kjeldsen inde

Og mere badminton - nu holdbadminton. Her har Team Skælskør fra Slagelse Kommune for en gangs skyld helt udspillet sin medaljechance - og nu må prøve på at hænge med i eliterækken.

Derfor er det fire andre klubber, der en weekend i april spiller Final Four - både en lørdag og en søndag på TV 2 Sport.

Heriblandt Højbjerg med toptræner og -leder Michael Kjeldsen, han der i de mange første år var hovedmand i at bygge TSS op til noget så stort. Kjeldsens jyske hold møder Vendsyssel 17. april, Greve har valgt Solrød.

Skælskør til Værløse

Og Skælskør? Tja, TSS må i år efter en tynd og helt uvant 7. plads i grundspillet nøjes med at spille kvalifikation til næste sæsons liga.

Og i første omgang skal Steen S.P. & Co. her op mod Værløse ude, sandsynligvis den 28. februar.