Klik og se annoncen

Sidste åbningsdag er her 13. juli - men opgaverne føres videre af Henrik Petersen fra Sorø Radio. Vi taler om JEC Service i Slagelses Bredegade, der nu lukker...

Firmaet er 32½ år gammelt. JEC Service ved Jens Erik Christensen. - Jeg begyndte faktisk hjemme i kælderen med værksted på Sct. Jørgensgade, fortæller Jens Erik, og der arbejdede jeg et helt år. Men da reparationerne efterhånden hobede sig op i både stuen og i køkkenet, var det tid at finde et egnet sted.

Så blev lejemålet ledigt her i Smedegaarden i Bredegade 33, ejet af Dansk metal dengang. Der havde været slagterforretning, og jeg overtog det, som det var i 1985.

Jeg har haft meget at lave igennem årene, fortæller Jens Erik Christensen. Lige fra dengang FDB havde mig som fast reparatør, men arbejdet med reparationer er dalet, og det kan ikke svare sig at reparere mere. Man smider det bare ud. Tiden er løbet fra det gode gamle håndværk, og det er synd for både miljøet og håndværket. Jeg er nu 62½ år, og jeg kan gå på efterløn, så det er for mit vedkommende timet godt. Desværre har jeg rigtig mange rare kunder, mest ældre mennesker, som jeg er ked af at slippe, og hvor sender jeg nu dem hen?

Jo, der har han 49-årige Henrik Petersen fra Sorø Radio. Jens Erik har kendt Henrik fra dengang han hjalp både Henrik og hans far i Stenlille Radio på teknikerværkstedet, så han er tryg ved at henvise alle sine kunder dertil, hvor han ved, at de får en professionel og god behandling.

Og det er en sjældenhed i dag, bedyrer Jens Erik Christensen.

Og Henrik Petersen er klar. Hans forældre havde Stenlille Radio, og Henrik har altid hjulpet til, lige siden han var 14 år. Og da Henrik havde taget sin HH-eksamen i 1993 spurgte hans far, om ikke han kom hjem og blev bestyrer af Radio Sorø, som faderen havde startet op.

Så hvis Jens Erik Christensens kunder efter lukningen har brug for assistance, så er de meget velkomne til at henvende sig til mig i Sorø Radio, så skal vi nok tage os af det, lover Henrik Petersen, der for øvrigt til oktober kan fejre 25 års jubilæum i Sorø Radio.

Med JEC Service lukning forsvinder det sidste radio/tv-serviceværksted i Slagelse. - Og hvad tiden så skal gå med, ja, jeg vil savne mit arbejde og har det mærkeligt med, at jeg skal stoppe med det, jeg elsker at lave.

Men min søde kone har skubbet på, og jeg har en idé om, hvad jeg skal lave. Jeg har altid interesseret mig for gamle biler, og jeg vil finde mig en gammel bil, skille den ad, finpudse og samle den igen. Det har jeg altid ønsket mig, og så går min tid godt.

Og så er jeg begyndt på noget logearbejde, som jeg glæder mig til at tage fat på. Så jeg er klar til en helt ny hverdag, slutter Jens Erik Christensen af. Og her ser vi Jens Erik foran sin forretning med også Henrik Petersen fra Sorø Radio. Foto: Steen Andresen.