Klik og se annoncen

Der er gået lidt over et år siden første spadestik blev taget, og nu er de to nye østvendte ramper ved Vemmelev klar til officiel indvielse. Den finder sted tirsdag 23. oktober kl. 13.00 med deltagelse af bl.a.borgmester John Dyrby Paulsen, entreprenører, repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og lokale borgere.

Ramperne har været længe undervejs.

- Vi har arbejdet på det her i 27 år, og vi gav aldrig op. Så det er virkelig en glædens dag, når vi kan tage de østvendte ramper i brug, lyder det fra Per B. Madsen, erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter, der fortsætter:

- De vil komme såvel de lokale borgere, som det lokale erhvervsliv til gode. Det sikrer en god infrastruktur og en god trafiksikkerhed i Vemmelev.

Nye muligheder

Indehaver af Ostebørsen på Industrivænget i Vemmelev, Henrik Kastrup, ser også direkte fordele i indvielsen af de østvendte ramper.

- Først og fremmest kan vi være med til at passe på børn og voksne i Vemmelev. Det giver en lettere adgang til sommerhusområderne, og det bliver nemmere for os at komme til og fra virksomheden.

Men også for Ostebørsens kunder, og ved tiltrækningen af nye kunder, ser Henrik Kastrup muligheder i de nye ramper. Her vil man kunne få yderligere gavn af virksomhedens meget synlige placering tæt på en af Danmarks vigtigste trafikårer.

- Med de østvendte ramper bliver det meget nemmere for folk, at dreje af, når de ser vores virksomhed fra motorvejen.

Mindre støj og forurening

En anden af Vemmelev store virksomheder, der står for en andel af den tunge trafik lokalt, er Spæncom på Borgergade. Her ser man også klare fordele i de nyetablerede, østvendte ramper:

- For Spæncom er der primært en tidsmæssig besparelse - både i forhold til at få sendt betonelementer af sted til København og omegn og i forhold til vores medarbejdere, der bor øst for Vemmelev fabrikken. At vi ikke længere skal køre elementerne gennem byen giver også mindre forurening og støj for borgerne i byen, hvilket vi også er glade for på deres vegne, udtaler Per Bachmann, kommunikationschef i Spæncom.

Prisen for det nye anlægsarbejde er godt 23 mio. kr. Slagelse Kommune har investeret halvdelen af beløbet i projektet, mens staten betaler det resterende.