Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er ikke hver eneste gang, at Slagelse - ej heller som tidligere et FCV - kan nå langt i den danske pokalturnering.

Og på den hede, varme onsdag aften formåede et reservespækket SBI-hold (ny i 2. division) da heller ikke helt at matche Superliganedrykker Helsingør (også med nogle nye startere).

Helsingør går videre med cifrene 2-0.

Den store forskel...

Som SBI-træner Ulrik Balling da også allerede op til pokaldysten havde gjort opmærksom på, så var der jo 'for et par måneder siden tre rækkers forskel på de to hold - og det vil nok kunne ses på bl. a. tempoet...'

Lige præcis var de professionelle gæster fra Kronborg-kanten væsentligt kvikkere end det unge hold fra den gamle Trelleborgegn.

Og så var gæsterne langt mere effektive. Det var den store forskel i kampens begyndelse.

Grønnes brændte skud

For faktisk åbnede Slagelse bedst de første cirka ti minutter.

Og kampen kunne måske have fået et lidt andet forløb, hvis forsvarer Rasmus Grønne allerede i det 2. minut havde kunnet afslutte bedre på en ganske fri chance i venstre side tæt foran Helsingørburet.

En presset Grønne fik blot skudt meget svagt ind i målmandens fødder.

De andre var de effektfulde

Senere i 1. halvleg sprang angriber Frederik Christensen lige forbi en flot (men også svær) højt lagt bold fra Jakob Skovgaard - og så blev der heller ikke noget mål ud af det (se foto).

Anderledes i den anden ende, hvor SBI's nye mand fra USA (hentet af Balling og Ove P), Kyle Nuel, på højre back-pladsen var impliceret i gæsternes 1-0-scoring.

Mod en kvik HFC-fløj i det 15. minut fik hverken Kyle, Patrick Andersen eller andre forhindret et fladt indlæg, som Carl Lange resolut firsttimede ind i Slagelses netmasker.

Det tog lidt gassen af ballonen. Og vi så aldrig siden de unge slagelseaneres gnist, vildskab og nødvendige extra fight...

Næsten tusinde tilskuere

En ny kold dukkert faldt efter en halv time, hvor Helsingørs Frederik Roepstorff pludselig fyrede kanonen af langt udefra. Pang, sagde det - og via underkanten af overliggeren slog bolden ned over stregen bag en overrasket SBI-keeper Sebastian Sørensen. 0-2 - og ballet var næsten forbi for de knap tusinde tilskuere på stadion.

I øvrigt var der samtidig næsten dobbelt så mange ovre i Anlægget, 200 meter derfra, til årets sidste picnickoncert.

Frederik ude, frem med Jakob?

Desværre modtog forward Frederik Christensen sluttelig et rødt kort (to gule), der giver ham karantæne i søndagens vigtige 2. divisions hjemmepremiere mod Marienlyst (12. aug. kl. 15 på Harboe Arena).

Så da er det Christoffer Thrane og andre, der må slå til.

Ligesom vi her også kan håbe at nye Jakob Skovgaard - med det vidunderlige venstreben - får lov til at komme noget længere frem på banen. Mod Helsingør lå JS meget langt tilbage på banen.

Ove P.: Lovende!

Nu søndag har SBI's Erhvervsnetværk selveste Torben Storm som oplægsholder ved optaktsarrangementet i klubhuset.

I onsdags havde man med stor succes Ove Pedersen (fra Thyregod og nu FCM) i samme rolle, og han fortalte om sit virke efter de eventyrlige oprykkerår med FC Vestsjælland.

Det var jo her Ulrik Balling blev spillende assistenttræner under Ove.

Inden Ove Pedersen klokken knap otte kørte hjem mod det midtjyske konkluderede han, overfor VDonline, om pokalkampen:

'Selvfølgelig var Helsingør bedst, men Slagelse havde jo sine chancer i starten. Generelt synes jeg, det ser lovende ud for holdet og klubben i 2. division.

Man er godt organiseret. Og SBI-holdet skabte en del fine ting, men formåede ikke her at gøre dem færdige,' påpegede Ove på vej ud af Slagelse stadion.