Klik og se annoncen

Af John Hansen

Vi fortalte i sidste uge om corona-kvalerne omkring primært to af dette års store berammede sportsstævner: EM i fodbold og OL 2020 i Tokyo.

Ikke overraskende blev det hos UEFA besluttet at udskyde EM til sommeren 2021 (11. juni-11.juli).

Og nu står også det store OL overfor en udsættelse. Det kan næppe være anderledes.

SBI i knibe...

Fodboldturneringerne er overalt havnet i en klemme.

Og SBI Slagelse er såmænd også - p.t. på en nedrykningsplads i 2. division - havnet i knibe.

Nu har klubben dog, sammen med andre (bund-)klubber i Danmark, til turneringsledelsen indsendt en række gode, sportslige argumenter for, at man ikke effektuerer en akut nedrykning - men sørger for at finde bedre løsninger. Forhåbentlig med nye kampe i maj-juni.

Idrætten bløder

Samtidig melder Slagelse Idræts Råd med formand Jørn C. Nielsen ud, at idrætten og foreningerne virkelig bløder her i coronakrisen.

Jørn C. & Co. anfører bl.a.: 'Idrættens mange frivillige i Foreningsdanmark står også overfor betydelige økonomiske udfordringer.

Jeg er bekymret for foreningsidrætten på den anden side af coronakrisen. Også idrætsforeninger har faste udgifter - det kan være til trænere og lokaliteter.

Derudover er en række arrangementer, kampe, stævner og events i disse uger blevet aflyst, hvilket betyder manglende indtægter til at betale de faste udgifter.

Jeg er meget bekymret i den nuværende særlige situation, hvor økonomien og finansieringen af den frivillige foreningsidræt i forvejen er meget udfordret og her bør politikerne ikke glemme det frivillige idrætsliv, som jo altså arbejder gratis og der skal lyde en stærk opfordring til Christiansborg politikerne, at også Foreningsidrætten bør understøttes,' præciserer Jørn C. Nielsen, der tillige er talsmand for alle idrætsrådene i Region Sjælland.