Klik og se annoncen

- Det bliver den hidtil største udstilling i Kunstgalleriet i det godt et år, jeg har været i gang. Med en Ducati motorcykel i vinduet mod Bredegade gennem hele udstillingsperioden samt en Mercedes på fortovet til ferniseringen søndag den 8. september, begge er udsmykket af Hornsleth, fortæller Johnny Persson, Kunstgalleriet, som også nævner at der endnu mangler lidt formalia i forbindelse med en tilladelse fra Politiet samt forsikring via lloyds i London.

- Planlægning og gennemførelse af denne udstilling trækker virkelig tænder ud. Men det at vi, et lille provinsgalleri i Slagelse, får lov at lave en stor udstilling med Kristian, som det allerførste galleri efter hans første museumsudstilling nogensinde, er det hele værd, konstaterer Johnny Persson.

Søndag den 8. september er der fernisering, hvor alle er velkomne, kl. 14-17.

Hornsleth TOTAL

Provokunstner er bare et af de ord, der forbindes med Hornsleth.

- Hornsleth bliver kaldt performance-artist, pop-kunstner, provo-kunstner mv. JA TAK - og heldigvis for det!, pointerer Johnny Persson.

- For mig er den bedste kunst de værker, som virkelig får følelserne frem i mig - også gerne i form af provokationer. Men faktisk opfatter jeg Hornsleths kunst som dybere og med mere substans end mange andre kunstneres. Han bekymrer sig helhjertet for klima, miljø og ulige samfundsforhold, og Kristian von Hornsleths kunst, eksperimenter, projekter og provokationer er med til at øge opmærksomheden omkring en række globale udfordringer.

- I Kunstgalleriet er vi stolte over at kunne præsentere den delvis retrospektive udstilling Hornsleth TOTAL, som både indeholder malerier, litografier, giclée-tryk, fotokunst, bronzer og keramik. I øvrigt Hornsleths første udstilling siden han fra april til juli i år for første gang nogensinde udstillede på et museum - den velbesøgte og meget roste udstilling SUPER CRASH på Randers Kunstmuseum.

Kunst og projekter

Hornsleth blev første gang kendt i den brede offentlighed i 2006 med Uganda landsbyprojektet, hvor en hel landsby tog kunstnerens efternavn til gengæld for en gris eller ged. Projektet vakte stor forargelse, og fik heftig kritik af bl.a. Amnesty International.

I 2008 gjorde Hornsleth sig bemærket ved at sælge aktier til våbenindustrien. Ideen bag projektet var, at aktieafkastet skulle investeres i humanitære organisationer og projekter.

I 2013 afsluttede Hornsleth projektet ved navn Deep Storage Project, der bl.a. bygger på tanken om det evige liv. En 8 x 11 meter stjerneformet stålskulptur med DNA-prøver fra over 3000 personer på tværs af kultur, geografi, politik, race og religion blev nedsænket i Marianergraven. Den vurderes at kunne bestå i ca. 15.000 år.

I 2018 fik Hornsleth Homeless Tracker projektet i London - hvor man kunne købe en hjemløs - stor opmærksomhed i både indland og udland.

Hornsleth-udstillingen i Kunstgalleriet på Bredegade i Slagelses vises frem til d. 28. september.

Om Kristian von Hornsleth:

Kristian von Hornsleth (f. 1963) er student fra Herlufsholm Kostskole, og senere uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole (1988-94).