Klik og se annoncen

Hvis man synes foråret har ladet vente på sig, er det værd at lægge vejen omkring gartneriet Spiren ved Skælskør. Her står både de smukke blomstrende helleborus - påsklekokker og juleroser - i et væld af forskellige udgaver. Samt en farverig vrimmel af de skønneste forårsbebudere: violer, iris, vibeæg og primula, vintergækker og erantis i mange forskellige udgaver. Et væld af frøplanter og et langt bord er fyldt med cyclamen: vinterhårdføre have-alpevioler, der findes som både forårs-, sommer- og efterårsblomstrende.

Der er blomster så langt øjet rækker, og alt er klar til den populære Helleborusfestival, som i år afholdes d. 17.-18. kl. 10-16. En begivenhed som tiltrækker såvel lokale som busser med gæster fra både ind- og udland.

Det er efterhånden 20 år siden Marianne Rostén startede dyrkningen af helleborus.

- Vi startede egentlig med økologiske grøntsager, og jeg havde ikke troet det skulle være det her, smiler Marianne. Men sådan blev det. Og år efter år er der kommet stadig flere af de smukke, vinterblomstrende planter i de store drivhuse

Ny er bl.a. Ice Rose, som Marianne Rostén er særligt glad for.

- Jeg har aldrig set noget lignende indenfor helleborus: blomsterne er megastore og bladene fantastiske.

En nyere ting er også den hvide julerose i dobbeltblomstrende udgave.

Både nyhederne og de mange andre variationer er der rig mulighed for at kigge nærmere på, når dørene slås op for helleborustival, som også byder på andre tiltag og aktiviteter. Om lørdagen kl. 11.00 og 13.00 bl.a. foredrag om helleborus af landskabsarkitekt Jane Schul.

Lille Egede Flettekreds vil være i gartneriet i weekenden som et arbejdende værksted, og der vil være mulighed for at få afprøvet egne færdigheder samt få et godt råd med på vejen.

De to keramikere Nelly Gaskin og Lene Hansen, som har værksted og galleri på Bruuns-hjørne i Skælskør, er for fjerde gang at finde på den populære Helleborus festival, med høns, elefanter, havekrukker, deres kendte unikke rakuginer og meget andet.

Haveselskabets Sydvestsjællandafdeling vil igen i år være til stede. De vil præsentere selskabets mange lokale aktiviteter, som alle kan deltage i den kommende sæson. Bl.a. plantemarkeder, foredrag, haverejser, betonstøbning, kør selv ture og havevandringer. Der vil også være gode medlemstilbud på standen.

Der vil som sædvanlig også være mulighed for at købe kaffe, the, kage og/eller en let frokost og dertil drikke øl, vand eller et glas vin.

Gartneriet Spiren har til huse på Fornetoftevej 10, Stigsnæs ved Skælskør. Gartneriet har i øvrigt også åbent i påskedagene. Se evt. mere på www.gartnerietspiren.dk