Klik og se annoncen

Heidi Gran Hansen og Anna Larki ved lige hvilke tilbud de vil starte, hvis det lykkes at bevare SIND Slagelse. En netværksgruppe for mennesker, der lever med psykiske vanskeligheder, og pårørendegrupper for børn og unge, står øverst på ønskelisten. Finder de bare ét menneske mere, der vil træde ind i bestyrelsen, kan ønskerne blive til virkelighed. For det kræver nemlig mindst tre frivillige bestyrelsesmedlemmer at bevare SIND Slagelse, og lige nu er de kun de to.

Heidis barndom blev påvirket

Heidi brænder især for at starte tilbud til pårørende.

- Min mor lever med en psykisk lidelse, og det fyldte meget i min barn- og ungdom, fortæller Heidie og fortsætter

- Der var ingen hemmelighed at min mor i perioder var syg. Men hverken skolen eller hospitalet spurgte, hvordan jeg havde det. Mine behov blev overset, og det fik mig til at føle mig anderledes. Som ung begyndte jeg at fortælle om, hvordan det var for mig at leve med min mors sygdom. Men det endte ofte med velmenende råd, som jeg ikke kunne bruge til noget. De kunne spørge, hvorfor jeg ikke bare flyttede, men så enkelt er det ikke. For så ville min mor bare være længere væk, men hun ville jo fortsat have dårlige perioder. Og man holder ikke op med at holde af et menneske bare fordi det menneske er syg.

I en gruppe for unge pårørende i SIND København fik Heidi de redskaber, der gjorde det muligt at få et godt liv sammen med moren.

- For mig handlede det om at lære at sætte grænser. Små ting, der betyder, at min mor og jeg i dag har et tæt forhold og at mine to børn har verdens bedste mormor.

- Ved at møde andre fik jeg også bearbejdet min følelse af at være anderledes. Derfor ved jeg, hvor vigtigt det er, at der findes tilbud for børn og unge pårørende. Og det vil jeg gerne være med til at starte her i Slagelse.

Ligesindede forstår hinanden

Annas motivation for at blive en del af SIND Slagelse bunder også i hendes egne erfaringer. I det sidste to år har Anne nemlig været i behandling for de psykiske vanskeligheder, som hun har kæmpet med siden hun var helt ung.

- Behandlingen har stabiliseret min sygdom. Men det betyder samtidigt, at jeg skal til at forstå mig selv på en ny måde. Det tager tid, ikke mindst fordi det har taget mange år at få den rigtige behandling. Det er min erfaring, at den bedste måde at lære at forstå sig selv, sker i mødet med ligesindede. Sammen med ligesindede er der så mange forklaringer, jeg kan springe over, og vi kan derfor gå direkte til at udveksle erfaringer. For mig handler det om at acceptere min sygdom og anerkende, at den skaber forhindringer. Det gør forhindringerne konkrete og dermed mulige at håndtere.

I en alder af 30 år er Anna i fuld gang med at færdiggøre en uddannelse som diplomingeniør

- Selv om jeg er kommet langt, så er jeg langt fra færdig med at skabe mit nye selvbillede. Og derfor vil jeg gerne være med til at starte netværksgrupper for mennesker, der lever med psykiske vanskeligheder i Slagelse.

Hjælp Heidi og Anna

Både pårørende- og netværksgrupper forudsætter dog, at der er bestyrelsesmedlemmer nok til, at SIND Slagelse kan fortsætte. Og lige nu er det kun de to kvinder, der er sikre på at de stiller op, når lokalafdelingen holder generalforsamling den 24. februar.

- Du behøver ikke selv at være berørt af psykiske vanskeligheder for at hjælpe de to kvinder. Det vigtigste er, at du har erfaring med bestyrelsesarbejde eller noget lignende, og at du brænder for at drive og udvikle en lokalafdeling under SIND, Landsforeningen for psykisk sundhed.

Er du interesseret, er du velkommen til at ringe eller skrive til Sarah Ø. Bigum på tlf. 92 82 10 66 for at høre nærmere. Sarah er organisationskonsulent og hjælper med at få SIND Slagelse i gang, såfremt det altså lykkes at finde bare ét bestyrelsesmedlem mere.

Generalsamlingen finder sted d. 24 februar 2020 på Slagelse Bibliotek på Stenstuegade 3, 4200 Slagelse. Generalforsamlingen starter kl. 19.00.