Klik og se annoncen

Af John Hansen

Et glidende generationsskifte - helt i firmaets og familiens ånd.

Sådan har Bernd Griese hele tiden ønsket, det skulle ske, når han stille og roligt ville trække sig mere og mere fra øverste position i Harboe.

Og nu vil 77-årige Bernd så, efter 39 år som absolut topchef i den store Skælskørvirksomhed (med flere internationale forgreninger), afslutte denne del af sin utrolige og imponerende karriere.

Vi har tidligere berettet om Bernds meritter her. Om hans særlige personlige måde at drive virksomhed på - og om hans store kærlighed til byen, egnen og den lokale idræt og kultur.

Direktørskifte

Datteren Karina Harboe Laursen overtager her pr. 1. september posten som adm. direktør i det kendte familieejede selskab, der i så høj grad også har prioriteret 'familieånd' blandt sine medarbejdere.

Bernd Griese vil dog, også efter at han fylder 78, forblive som medlem af Harboes bestyrelse.

En bestyrelse der siden marts 2016 har haft Søren Stampe fra Slagelse som formand.

Længe planlagt...

Men - som vi også fortæller på VDonline og i Søndagsavisen i denne uge - så forlader han nu det krævende, daglige job som administrerende direktør.

Og det markeres ved en afskedsreception nu på fredag den 30. august fra kl. 13-17 i bryggeriets fantastiske besøgscenter på Spegerborgvej i Skælskør.

Bernd Griese har tidligere fortalt, at han var i gang med at få kørt datteren og svigersønnen Søren Malling, der er logistikchef i Harboes Bryggeri, i stilling til at overtage den daglige styring.

Karina Harboe Laursen, som blandt andet har arbejdet med forretningsudvikling i Harboes Bryggeri, i den internationale afdeling og i HR, er medstifter af tøjvirksomheden Strøm.

Derudover har hun en uddannelse som fysioterapeut og en bestyrelsesuddannelse fra CBS.

At levere...

'Jeg ser frem til at levere på den eksisterende strategi, og jeg ser frem til, i samarbejde med den nye direktion, at sætte ord, visioner og handling på fremtiden for Harboes Bryggeri,' har Karina Harboe Laursen udtalt.

Tidligere tog Bernd Griese også et skridt hen mod generationsskiftet, hvor han og hustruen Kirsten Harboe Griese overdrog deres A-aktier til døtrene Vibeke Harboe Malling, Karina Harboe Laursen og Pernille Harboe Obling.

Selvom familien kun har 15,9 pct. af aktierne i det børsnoterede selskab, sidder den gennem deres A-aktier på magten.

Og mon ikke der igen på fredag bliver valfart til det berømte bryggeri i den skønne købstad, der samtidig begynder Kulturel Folkefest.