Klik og se annoncen

Af John Hansen

Han tænker ungt, grønt og helhedsorienteret.

Han går meget op i uddannelse, kulturliv, folk og foreninger - og erhvervsfremme med god ledelse.

Og han er i hovedstaden ikke bange for at melde ud, at han kommer fra landet. Med de værdier, der nu engang gror bedst her, ikke mindst i det vestsjællandske.

Gerlev til Skælskør

Det handler om Troels Brandt, byrådsmedlem og nu også det lokale, radikale bud på et folketingsmedlem efter det kommende F-valg.

De Radikale står p.t. ganske godt, og Troels B fra Skælskør, tidligere Gerlev, melder her i vinter/foråret 'Klar til at gå fremad'.

Og trods optimismen og en god portion selvsikkerhed er han altså en person, der har begge ben solidt placeret i den vestsjællandske muld.

Tidligt oppe...

'Jeg er vant til at stå tidligt op. Og så har jeg 25 års erhvervserfaring i regionen og landdistrikterne vest for Valby bakke - de 15 år med ledelse,' siger Brandt til Søndagsavisen, da vi mødes på Syddansk Universitet i Slagelse.

Alt sammen skal med i bagagen til Slotsholmen, hvor han i øvrigt er kendt for deltagelse i to nationale råd.

Nemlig Rådet for Erhvervsrettede Uddannelser og det nu nedlagte Råd for Ungdomsuddannelser.

Extra B-mandat?

De Radikale har på det seneste i meningsmålingerne stået til at vinde et ekstra mandat i Sjællands Storkreds.

Det glæder naturligvis Troels Brandt, der står øverst på listen i Slagelsekredsen.

Troels er samtidig nr. 2 i Sorø Ringsted kredsen. 'Zenia Stampe er valgt som vores spids og så er der spændende nye profiler ligesom enkelte i storkredsen herunder altså,

Vi kan ikke være bekendt...

Brandt har blandt sine mærkesager 'Uddannelse hele livet, Et Danmark i udvikling og Mere grøn handling'.

Hele kloden er her vigtig for ham. Man ikke mindst da det Danmark, vi finder vest for Valby bakke - her taler han om ansvar, ledelse og frisind.

Han er som radikal særdeles kritisk overfor både Regeringens og Socialdemokraternes udlændinge- og integrationspolitik - og mener 'ikke vi kan være hverken Lindholm eller Sjælsmark (børnene) bekendt.'

Brandt er dog helt på det rene med, at der også til nydanskere skal stilles krav, også krav der i en længere periode ikke har været stillet.

Byrådet og Balladen

Nu hvor Troels Brandt i november 2017 blev valgt ind i Slagelse byråd, kommer vi ikke uden om at genopfriske den store ballade, der fulgte på og efter selve valgnatten.

Selv er Brandt jo normalt en rolig og velovervejet person - men han kom godt nok 'ind i møllen' den nat og dagene derpå.

Det har Villum Christensen (LA) og Socialdemokraterne naturligvis aldrig glemt ham for, og de holder fortsat på deres 'sandhed' og version af historien, nemlig at Brandt og De Radikale næste morgen helt løb fra en aftale omkring borgmestervalg.

Omvendt mener Brandt stadig, at han/man netop behøvede tid og tankevirksomhed til 'at gøre det rigtige, at forsøge at samle det helt splittede byråd og ikke kun tænke i store poster.'

Samtidig stod det vel 'klart for de fleste', at Villum, Dyrby & Co. desperat behøvede et alibi for at komme videre med deres egen aftale og plan...

Regionens sag...

Troels Brandt var særdeles aktiv i den seneste folketingskampagne tilbage i 2015. Troels Brandt repræsenterer de Radikale i Kommune-Kontaktrådet, og han er derfra udpeget til det Regionale Arbejdsmarkedsråd.

Det er begge yderste relevante råd at sidde i, når man som han stiller op til et FT-valg og skal debattere hele regionens sag udenfor København.

De positive meningsmålinger, og på det seneste RU's flotte resultat ved skolevalget, er med til at sætte byrådsmedlemmet og medlem af økonomiudvalget i Slagelse ekstra op - og han vil gå efter en plads på Borgen.

Og Troels tilføjer, med et glimt i øjet, at det jo er sådan, at det er altid meningsmålingen på dagen der gælder.

Holdet bag Troels

Troels er, som tidligere omtalt i disse spalter, kendt for at være en foreningsmand - mere end de fleste andre.

Her tænker vi ikke blot på hans store og mangeårige arbejde for Lokalråd Hashøj Nord og Landudvikling Slagelse - men også på hans engagement på idrætsbanerne og for Gerlev Idrætshøjskole.

Med hele 350 divisionskampe, mange kampe i trøjen for Slagelse Volleyballklub, så ved Troels B, de senere år også som spillende træner, at man er ingenting uden sit hold.

Godt rygstød

Troels Brandt: 'Vores lokale radikale bestyrelse har heldigvis vokset sig stærk og aktiv.

Formand Poul Bek Pedersen er en engageret, rutineret støtte. Og Troels' unge kampagnekoordinator fra Korsør-Slagelse, Sandra Louise Andersen, er netop blevet kandidat i politisk kommunikation, med et 12 tal i det afsluttende speciale på RUC.'.

Hustruen Mette Marcher (Guldagergaard) er en stor inspirator og indpisker, og tilværelsen som tilflytter og ægtemand i aktive Skælskør passer Troels Brandt glimrende.

Så holdet bag Troels B er toptunet til opgaven. Ikke mindst trækker Troels på sine store drenge, når plakaterne skal op i lygtepælene.

Drengene er vokset op

Theis, Malthe og Magnus, der er vokset op på Gerlev Idrætshøjskole, de har højden, boldøjet og efterhånden også rutinen.

Yngste-sønnen, Magnus Brandt, vogter i øvrigt buret på 2. div. holdet i Storebæltshallen for Korsør Slagelse Elite Håndbold.

På det seneste vil papsønnen 12-årige Christian Marcher også træde til med hjælp til plakatopsætningen - når han ikke lige træner i Skælskør Boldklub.

William Marcher er lige nu dog lovlig undskyldt, idet han opholder sig i Taiwan i hovedstaden Taipei. Udsendt af Rotary klubberne i Slagelse kommune.

Hva' med Mette F?

Alt ialt er det en optimistisk og målrettet Troels Brandt, vi her møder i uddannelsesområdet Campus Slagelse.

De Radikale kører pænt godt for tiden - selvom vi jo også erindrer Mette Frederiksens 2018-melding om at sætte dem på bænken og uden for afgørende indflydelse.

Mon De Radikale dog finder sig i det?