Klik og se annoncen

Lørdag den 22. april, kl.10 -11 er der præmiere på håndværker workout i det grønne byrum bag Slagelse Museum. Her kan museets gæster tage del i en funktionel cirkeltræning og samtidig få et historisk indblik i det hårde liv som håndværker, oplyser Rune Lundberg, Slagelse Museum.

- For 200 år siden var livet som håndværker langt fra, hvad det er i dag. Håndværkeren måtte arbejde fra tidlig morgen til sen aften, hvis han skulle kunne forsørge sin familie. Livet som håndværker i 1800-tallet var også både fysisk krævende og opslidende. Det var vigtigt, at håndværkeren var en stor og stærk mand, som kunne stå imod dagens strabadser. Livet som håndværker i dag kræver stadig en vis fysik, men på mange måder har håndværkeren alligevel opnået langt bedre arbejdsforhold. Men kan vi så lære noget fra dengang? Ja, vi kan!

I vores komfortable hverdag er fysisk aktivitet ikke længere en naturlig del af hverdagen og arbejdslivet, i samme grad som i 1800-tallet. Det vil vi på Slagelse Museum ændre på og inviterer derfor til håndværker workout i det grønne byrum, Slagelse Museums grønne oase midt i byen. Her kan vores gæster få et unikt indblik i håndværkerens hårde arbejdsliv og på egen krop opleve, hvor fysisk krævende et sådant arbejde var for bare 200 år siden. Med udgangspunkt i museets tematik omkring håndværk skal vi gennem en times træning bl.a. løfte sandsække og traktordæk. Konceptet er funktionel cirkeltræning for alle aldersgrupper og træningsniveauer. Hop i træningstøjet, snør skoene og løb ned på Slagelse Museum lørdag den 22. april fra kl. 10-11.

Der er håndværker workout fra kl. 10-11 hver 2. lørdag i april, maj og juni måned. Deltagelse er gratis, når entré er betalt.