Klik og se annoncen

Det var et særdeles veloplagt team der stod på scenen ved weekendens revy i Tjæreby Forsamlingshus. Kia Ambus, Nielss Bønsvig, Kenneth Ewi Kirkeby og Kasper Lynge Larsen klædte hinanden godt, og fik allerede under åbningsnummeret slået fast, at det nok skulle blive et par sjove timer for de fremmødte. Både Venstres interne stridigheder, Mette Frederiksens regeringsdannelse / soloridt og Brexit blev vendt i et par satiriske strofer.

Derefter var der næsten ikke det aktuelle emne, der ikke fik en enkelt bemærkning - eller et helt nummer med på vejen. Fra kønsdebatten, over nethandel til klimatosser og seksualundervisning. Alt sammen leveret flot balanceret mellem klædelig alvor, underspillet underfundighed og lagkagekomik.

I små filmsekvenser fik 'Bænkebiderne' vendt de lokale vinkler, hvor blandt andet byrådspolitikernes evne til at klæbe sig til magten samt DRs opkrævning af 'royaltisse' for brug af navnet, Matador, blev trukket frem.

Velspillende og veltimede

Margit Banke styrede tangenterne med sikker hånd og leverede både stemning mellem numrene og akkompagnement til sangene. Alle fire skuespillere var utroligt velsyngende og serverede punchlines med en timing, der var med til at fastholde publikum og de gode grin fra start til slut.

Der har været revy i Tjæreby Forsamlingshus siden 1973, dog afbrudt af en pause på nogle år, og forhåbentlig venter der mange gode revyer i årene der kommer. I hvert fald må 2019-versionen høre til i toppen af danske lokalrevyer.

Og så må man bare sende et stort skulderklap til de mange frivillige, der formår at få det hele til at fungere, både på og omkring scenen og ikke mindst bag baren og i køkkenet.

Der er stadigvæk enkelte billetter til revy med kagebord på torsdag den 31. oktober og søndag den 3. november samt til revy med spisning og efterfølgende dans på lørdag den 2. november.

tjaerebyforsamlingshus.dk