Klik og se annoncen

Af John Hansen

PARASPORT: Så er de 86 unge, danske parasport-atleter - herunder de tre lokale i hhv. håndbold og svømning - vendt hjem fra Abu Dhabi og Dubai.

Vendt hjem fra en uforglemmelig stor oplevelse ved Special Olympics World Games.

Som vi tidligere har berettet, så samlede verdensstævnet omkring 7.000 atleter med udviklingshandicap fra hele verden.

Verdens største idrætsbegivenhed i 2019 - et års tid før 'de rigtige' Olympiske Lege, sommeren 2020 i Japan.

Syv lokale medaljer

Aktive ved stævnet var som nævnt 86 unge danskere - som ialt hjemtog 52 medaljer.

10 styks guldmedaljer, 23 af sølv og 19 bronce.

Vore lokale svømmere fra SVØM Korsør og Korsør Handicap Idræt sørgede for hele syv af medaljerne: 1 guld, 4 sølv og 2 bronze.

Tre lokale med...

Af deltagere havde vi fra håndboldklubben i Skælskør den ihærdige og dygtige Trine Klemmen, der ifølge DIF-papirerne dog har bopæl i Korsør.

Fra Korsør kommer også svømmepigen Camilla Klestrup Hansen - hun som erobrede hele tre sølvmedaljer bl.a. i 100 og 200 meter brystsvømning.

Og fra Slagelse kommer Frederik Schmidt Johansen, der snuppede 1 sølv (holdmedley med bl.a. Camilla) og to bronze.

GULD til Frederik

Og så svømmede Frederik sig yderligere til en ægte guldmedalje i 100 meter fly.

Fornemme præstationer må man sige.

De tre lokale Abu Dhabi-deltagere ventedes ifølge planerne hjem fredag.

Og som nævnt var det med store oplevelser i bagagen, de vendte tilbage til Vestsjælland og Danmark.

Stolt på danskernes vegne

De danske atleter er kommet tilbage, ikke kun med 52 medaljer og en lang række personlige rekorder, men mange oplevelser, venskaber og personlige sejre rigere. Det glæder delegationsleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark:

- Jeg er meget stolt af de danske atleter og af de mange imponerende og medrivende oplevelser, de har givet os hernede igennem de sidste to uger.

Vi har bidt negle med dem, grædt med dem og jublet med dem, og de har gjort deres bedste for at repræsentere Danmark på flotteste vis, siger hun og håber samtidig, at oplevelsen sætter varige spor.

Motivationen...

- Jeg tror og håber, at så stor en oplevelse som denne her motiverer atleterne og giver dem et rygstød i hverdagen, der venter derhjemme. Og så håber jeg, at de kan være med til inspirere andre derude, siger hun også.

Parasport Danmark havde en trup på ialt 86 atleter, 27 trænere og hjælpere samt fire ledere i Abu Dhabi.

Derudover indgik fire mediefolk fra TV Glad i den danske delegation.

Danmark var repræsenteret i ti idrætter: atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning. I håndbold og fodbold deltog både et dansk herre- og damehold.

Det er femte gang, at Danmark er ved med SOWG, og det er den største danske trup til dato.

Vigtige principper

De danske deltagere ved World Games skal have dyrket deres idræt i minimum et år, og derudover er der en række krav til træningsflid, kammeratskab m.v.

Det er vigtige principper i Special Olympics-sammenhæng og skal sikre, at det ikke kun er de sportsligt allerbedste, der udtages i de enkelte idrætter.

I flere sportsgrene deltager Danmark i Unified Sport, hvor atleter med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold eller sammen som par. Holdene/parrene består af atleter på samme alder og samme idrætslige niveau, og formålet er at fremme social integration gennem fælles trænings- og konkurrenceoplevelser. Det er inspireret af et simpelt princip: at træne og lege sammen er en hurtig vej til venskab og forståelse.

Parasport Danmark har ikke en medaljemålsætning for deltagelsen i World Games.

Om Special Olympics

Special Olympics er breddeidræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968 og tæller i dag over fem millioner udøvere verden over.

Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.