Klik og se annoncen

- Det er en drøm, der efter mange år endelig er ved at blive til virkelighed. Sådan siger Susanne Hvitnov om det ny galleri hun åbner fredag d. 1. august kl. 19.30, i en af længerne hos Branka og Sole Lugonja, som driver St. Galla galleri og butik i en af de andre længer på den smukke hvidkalkede gård. Gården har siden 2007 dannet ramme om Branka Lugonjas produktion og præsentation af glaskunst - samt en lang række af spændende gæsteudstillere.

Det ny initiativ udspringer af en snak med andre lokale kunstnere, som gerne villle ha' gang i flere aktiviteter.

- Vi blev enige om at mødes hjemme i min have, hvor vi kværnede til kl. 12 om natten, smiler Susanne Hvitnov.

I løbet af fem timer blev bl.a. ideen om endnu et galleri i de rummelige rammer på Strandvejen 119 v. Slagelse til.

Kunst med kaffe og kage

- Siden den dag har vi haft travlt, konstaterer Susanne. Den gamle staldlænge blev ryddet - og "drengene", som de respektive ægtefæller omtales, gik i gang med etableringen af gallerilokalet. Først var det ideen at det skulle være et rustikt galleri med råt gulv. Men i dag står et ca. 50 kvm. stort dejligt rum klar med et flot trægulv og vinduer fra gulv til loft, med udsigt over de bølgende kornmarker og landskabet omkring gården til den ene side, og gårdspladsen og St. Galla galleri til den anden side.

Her vil Susanne Hvitnov præsentere sine egne farverige og fabulerende malerier. Og i bedste café-stil ofte også med en kop kaffe og lidt kage til kunstoplevelsen.

Malerier, træting, skulpturer - og visesang

Ved åbningen fredag vil gæsterne også kunne opleve malerier af Jette Isaksen, træting af Arne Jørgensen skulpturer af Mogens Søbygaard. Og Thomas Kirkegaard Hansen, visesanger fra det hedengangne Vise Vers Hus i Tivoli, vil underholde.

-Det bliver rigtig spændende, lyder det glad fra Susanne Hvitnov, som glæder sig til fællesskabet og synergien med med Branka Lugonja i St. Galla.

- Vi kan supplere hinanden, lyder forventningen fra Hvitnov. - Målet er et sted fuldt af liv, kunst, musik og kloge ord.

Samarbejde og synergi

- Vi drømmer om at det bliver to gallerier, som får et fantastisk samarbejde med hinanden, som supplerer hinanden - vi vil gøre vores bedste for at det bliver interessant, hver eneste gang folk kommer her, siger Branka Lugonja.

Galleri Hvitnov vil være åbent i weekenderne kl 11-16 - Susanne Hvitnov skal også passe jobbet som lærer på Tårnborg skole.

Susanne Hvitnov er uddannet billekunstlærer og har undervist i faget i 30 år - og vundet mange konkurrencer både selv og sammen med børn. Hidtil har galleri Hvitnov haft til huse på hjemadressen på Disagervej i Øster Stillinge - her vil gallerilokalet fremover blive brugt som værksted.