Klik og se annoncen

- Tag ud og oplev daggryet i en havkajak på Storebælt. Det er et af sommerens tilbud fra Dybkærgaard Gårdbutik ved Næsby Strand hver fredag i sommerferien.

Deltagerne mødes i de tidlige morgentimer på den hyggelige Dybkærgaard, og efter en kop kaffe og korte instruktioner samler man udstyret og tager afsted med de lokale guider. I kajakkerne er der afgang fra den naturskønne Tude Å, herfra går turen ud i Musholmbugten. Turen kan bookes i gårdbutikken, via telefon eller mail, eller på www.Visitvestsjælland.dk

Udflugterne på vandet er blot en af mange aktiviteter tilknyttet den alsidige gårdbutik, som drives af Henrik Andersen.

Faktisk er der tre æn' i aktiviteterne: nemlig den fine gårdbutik, hvor økologi, bæredygtighed og lokale produkter er den røde tråd. Side om side med Henriks lysestøberi, hvor bæredygtigheden er videreført med bl.a. 'grøn' strøm. - Vi støber lys på sol og vind, lyder det med et stort smil fra Henrik, som både støber fine indendørs lys og flotte haveblus med udskiftelige lys. Samt udlejningsdelen, hvor man kan leje cykler, paddleboards og kajakker.

Gårdbutikken er siden starten for halvandet år siden blevet udviklet, så der er et væld af fine og spændende ting, de fleste produceret i lokalområdet.

Leverandørerne, 25-30 i alt, strækker sig lige fra biavlere til kunsthåndværkere, samt Produktionshøjskolen i Korsør. Her er alt fra de fineste viskestykker lavet af genbrugsstof, til ravkæder, strik, malerier og drejede træfade og keramik, side om side med økologisk chokolade, olivenolie og hudplejeprodukter.

- Vi har så mange dygtige leverandører, konstaterer Susanne Andersen, gift med Henrik og ansat i gårdbutikken.

- Vi mærker stor opbakning fra folk som gerne vil ha' de gode ting, økologien og de gode produkter, og dem som laver ting til butikken får stor ros.

Mange bliver overraskede når de kommer første gang: 'Vi troede bare det var æg i havde', lyder det fra mange.

- Men når de først har været her, kommer de igen, når de skal bruge en gave. Mange henter også en lille ting i stedet for en blomst som værtindegave.

Det går faktisk rigtig fint i den halvandet år gamle gårdbutik på Dybkærvej 2 v. Slagelse.

Kunderne er en god blanding af lokale, naboer og folk som kommer forbi.

- Allerede nu er der mange turister, især fra Tyskland, Holland og Belgien, fortæller Susanne, som oplever at turisterne er begejstrede for naturen og de mange tilbud på den sjællandske vestkyst.

Se evt. mere om Dybkærgaard på www.dybkaergaard.dk eller på Facebook.