Klik og se annoncen

Af John Hansen

Status for Slagelse Sygehus med antal af indlagte med coronavirus er fortsat nul.

Det blev tirsdag eftermiddag bekræftet overfor VDonline og Uge Nyt, da vi besøgte den nye del af sygehuset.

Og her netop pr. 17. marts 2020 meldes i hele Danmark om blot 82 indlagte i hele landet - for Region Sjælland er tallet nu oppe på 18. Og de er alle indlagt i Roskilde.

Stilhed før stormen?

Men Slagelse har naturligvis - jvf. også sundhedsminister Magnus Heunicke - gjort klar til at modtage et større antal smittede.

Man har ryddet en stor del af den nye bygning - flyttet bl.a. afdelinger for medicinsk mave-tarm og hjerne og nerveafdeling. Så der kan indlægges et stort antal coronaramte.

Foreløbig er der dog ganske stille i Slagelse - stilhed før stormen? - og noget mindre aktivitet end normalt, idet en række andre operationer og indlæggelser også er aflyst i tilfælde af...

Kilder fortæller os, at der i en helt særlig etage på det splinternye sygehus skulle være indrettet omkring 48 senge udelukkende med henblik på den forventede corona-invasion.

Også en ganske særlig afsondret, udvendig elevator kan komme i funktion så man undgår at blande patienter med forskellige sygdomme.

Må frigøre kapacitet

Allerede i weekenden var RS ude med meldinger om, at 'den helt ekstraordinære situation omkring COVID-19 betyder, at der bliver behov for at drosle ned på flere planlagte aktiviteter på Region Sjællands sygehuse.

Heino Knudsen: 'Vi står i en ekstraordinær situation med spredningen af COVID-19, som vi er nødt til at forholde os til.

Vi har ansvaret for at skabe den nødvendige kapacitet til de smittede patienter, der har brug for hjælp. Derfor skærer vi nu ned på de planlagte behandlinger, der kan tåle at blive udsat.

Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi opretholder alle de behandlinger, der ikke kan tåle at blive udsat, som for eksempel kræftbehandling og hjerteoperationer,' siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Indsats af medarbejderne

Danske Regioner har været i dialog med Sundhedsstyrelsen om prioriteringen af, hvilken aktivitet på sygehusene der kan udsættes uden risiko for patienten. Intensivkapaciteten skal øges...

'Situationen kalder også på, at vores medarbejdere hjælper dér, hvor det er vigtigt..

Jeg oplever allerede, at viljen til at hjælpe på andre områder er stor, og der ydes en kæmpe indsats af medarbejdere over hele regionen,' understreger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Alle patienter, der får udskudt deres behandlinger, bliver kontaktet. De patienter, der ikke hører fra sygehuset, skal fortsat møde op til deres aftaler, lyder budskabet.