Klik og se annoncen

Hvert år kårer Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) den absolut bedste nye bilmodel blandt alle årets nyheder, og vinderen får den eftertragtede titel som Årets Bil i Danmark. I 2019 fylder kåringen 50 år, og Ford er derfor særligt beærede over, at juryen netop har valgt den helt nye Focus som den bedste bil blandt flere end 20 nye modeller - Focus er Årets Bil i Danmark 2019.

Juryen, bestående af 26 motorjournalister fra hele landet, testede over to dage i efteråret de mange nye bilmodeller på og omkring FDM Jyllandsringen, og efter denne indledende runde blev fem biler udpeget til finalen. Den nye Ford Focus kørte sikkert ind i finalen, og den fik selskab af Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508.

Fjerde generation

Med den helt nye udgave og fjerde generation af Focus har Ford endnu engang hævet niveauet, for eksempel med stærkt forbedrede pladsforhold, omfattende sikkerhedsudstyr og fuldendt balance i køreegenskaberne. Det er nogle af de mange sider af den nye Focus, jurymedlemmerne giver bilen ros for.

Vi spurgte Karsten Meyland Lemche, formand for MKD, hvorfor Focus vandt over de fire andre nominerede konkurrenter: - Der er ingen tvivl om, at det er køreglæde. Og det at folk får en bil, hvor de får et smil på læben, når de sætter sig bag rattet. Den er samtidig blevet mere rummelig, der er masser af features i bilen og ikke mindst god sikkerhed, som for eksempel automatisk nødbremse. Det er derfor, der er givet mange stjerner til Focus. Der er plads til hele familien - det er en rigtig god pakkeløsning. Med Focus får man den bedste pakke af det, der er på markedet lige nu.

- At Motorjournalisternes Klub Danmark anerkender den nye Ford Focus som en bil i den absolutte topklasse og kårer den til Årets Bil i Danmark 2019, er vi utrolig stolte over. Focus har været anerkendt for sin køreglæde, komfort og høje værdi for pengene, siden vi introducerede den første generation i 1998. Titlen som Årets Bil i Danmark 2019 viser med al tydelighed, at Ford står stærkt, selv 20 år efter at første generation af Focus blev kåret som Årets Bil i Danmark, siger Lene Dahlquist, pressechef hos Ford.

En vigtig grund til at den nye Focus løber med den vigtige titel som Årets Bil i Danmark 2019, er den bredde og variation, Ford har tilført Focus-familien. Der er ikke blot et bredt udvalg af topmoderne motorer med mellem 100 og 185 hk, usædvanligt mange udstyrsmuligheder og meget omfattende sikkerhedsudstyr som Precollision Assist (automatisk nødbremsesystem) som standard, men også mulighed for at vælge mellem Focus-modeller med unikt kundefokus: Focus Titanium er den veludstyrede model med høj komfort, Focus ST-Line er den skarpe og dynamiske variant med en unik undervogn og sportslig styling, og den luksuriøse Focus Vignale sætter standarden for, hvad man kan forvente af udstyr og materialer i C-segmentet.

Fra 198.785 kr.

Den nye Focus står stærkt på det danske marked, til priser fra 198.785 kroner kan alle danske nybilskøbere være med. Focus fås både som hatchback med fem døre og i den endnu mere praktiske og rummelige stationcar-version. Selv den billigste Focus har udstyr som automatisk nødbremse (Precollision Assist), alufælge, læderrat, SYNC3-infotainmentsystem med 8' touchskærm, varme i forsæderne, tågeforlygter og elektrisk parkeringsbremse som standard.

- Focus er den bedste bil, vi nogensinde har lanceret, og det er en stor glæde, at den også imponerer motorjournalisterne. Succesen opleves også hos vores forhandlere og kunder, hvor vi har solgt 2.000 Focus'er siden lanceringen for 6 måneder siden - og hvor vi alene i januar regner med at sælge 500, nu hvor også Focus stationcar er klar til levering, udtaler Janne Kämäräinen, Ford Danmarks administrerende direktør.

I løbet af 2019 introduceres endnu flere spændende udgaver af den nye Focus. En af de nye varianter, der tilslutter sig det brede modelprogram, er den nye Focus Active med SUV-inspireret design, øget frihøjde og offroad-køreindstillinger.

Sidst, men ikke mindst vandt Ford yderligere med Fiesta ST, som fik tildelt særprisen Bilglædeprisen.