Klik og se annoncen

Den kommende weekend er der i Gartneriet Spiren v. Skælskør igen fokus på et væld af vidunderlige vintergækker - eller galanthus. Det sker d. 17.-18. februar, begge dage kl. 10-16. Det understreges at dørene først bliver åbnet kl. 10.00.

- Gerard Oud fra Holland kommer endnu engang til gartneriet med alle sine fantastiske galanthus, store som små. Hvert år er der nye og spændende med, fortæller Marianne Rostén, som også nævner at det er muligt at sende en mail til gerardoud@tele2.nl og bestille den ønskede galanthus, og så afhente den i gartneriet i weekenden.

- Der er som de andre år også gode muligheder for at købe uden forudbestilling.

- Vi gentager succesen fra sidste år, smiler Marianne Rostén. - Allan fra Avon Bulbs i England kommer igen og viser/sælger deres fine galanthus. Det er også muligt at bestille løg/planter via deres hjemmeside, www.avonbulbs.co.uk, og afhente dem i weekenden. Der vil også være et udvalg af planter til salg, der ikke er forudbestilt.

Foredrag

Allan er forædleren af galanthus hos Avon Bulbs, han har mange galanthus-år bag sig og besidder derfor en stor viden inden for området. Vi er så heldige, at Allan vil holde foredrag om galanthus. Foredraget holdes på engelsk, og han vil fortælle om galanthus i England. Det bliver om lørdagen kl.11.30 og søndag kl.11.00.

Klip et gækkebrev

- Dette er lidt min egen passion, vores unger har altid fået gækkebreve fra min far, en skøn tradition mener jeg, smiler Marianne. - Så i år vil der igen blive mulighed for at klippe et gækkebrev i gartneriet , og det bliver under kyndig vejledning af Karin Hald, som begge dage vil fortælle lidt omkring traditionen, samt give kyndig vejledning i at klippe et gækkebrev. Karin har et antal sakse med, men hvis der er mange, der gerne vil klippe så husk en spids saks. Karin har skrevet flere bøger omkring det at klippe gækkebreve - og sende dem afsted med vers som eksempelvis:

En vintergæk - en sommernar

en fugl foruden vinger

en lille ven som har dig kær

dig denne hilsen bringer.

Der vil også være mulighed for at købe en kop kaffe, the, kage, sandwich, øl, vand eller et glas vin.