Klik og se annoncen

Af John Hansen

Allerede i denne uge peger meget på, at Løkke-regeringen og en god del af Folketinget vil lægge nye spændende motorvejsplaner frem.

I skrivende stund er et større trafikudspil nemlig lige på trapperne - vi kender dog ikke helt udgivelsesdagen ej heller hele indholdet. Intense forhandlinger er i fuld gang. Alt tyder på, at Regeringen laver aftaler med DF, hvilket sikrer flertal på forhånd.

Næstved prioriteres

Alt peger også på, at der i modsætning til sidst i 2009 - hvor et trafikforlig gav to trediedele til skinner og tog og blot en trediedel til asfalt - dennegang bliver ekstra meget til asfalt og motorveje.

Meget tyder også på, at Næstved nu endelig ser ud til at få sin tiltrængte motorvej.

Altså en motorvej planlagt (og med penge afsat) til at erstatte 'Gedestien' fra Rønnede på Sydmotorvejen og ind til Næstved by. Samt den omfartsvej, der bl.a. fører nærmere mod Slagelse.

Kø fra Sørby og Høng...

Derimod vil det være en overraskelse, hvis Vestsjællands egen berømte højt prioriterede Rute 22 - altså de 36 km fra Næstved til Slagelse og derpå de 39 km videre mod Kalundborg - den bliver fremmet voldsomt i retning af en motorvej.

Det sker næppe, selvom mange daglige bilister på ruten, ikke mindst fra Sørbymagle til Slagelse og fra Slagelse til Høng-Gørlev, de synes at vejen er både farlig og træls at køre både morgen og sidst på eftermiddagen.

For lave trafiktal

Trafiktallene her er bare ikke høje nok, og det skal der nok mere end en form for 'sjællandsk trafikmafia' til at trumfe igennem.

Magnus Heunicke er altså ikke Risgaard Knudsen, Vestsjælland er ikke Nordjylland, så her er vi nok mange, der igen må skuffes.

At Kalundborgmotorvejen fra Roskilde- og Københavnssiden snart skal gøres færdig, det må dog være hævet over enhver tvivl.

Villum - og Margrethe II

En af vore få lokale MF'ere, Villum Christensen, LA, fra Sørbymagle, har længe gjort sit for at presse på, men han må også nu håbe på det bedste.

I en hård kamp for at få nogle projekter prioriteret før andre - meget handler nemlig om rækkefølgen.

Inden Villum i øvrigt netop mandag 25. marts skal ind til Dronningen for at modtage Ridderkorset.