Klik og se annoncen

Festugen er i fuld gang, i år for 19. gang. Ligeledes for 19. gang med særlige festugevine med flotte etiketter, som prydes af lokal kunst, i år udført af Slagelsekunstneren Gitte Levin.

Vinene blev forleden præsenteret hos Frank Ditmar, Slagelse Vinkompagni, og der var ros til både rødvinen og rosé'en.

Rødvinen er i år italiensk, fra Puglien. - Den har en dejlig frugt og en let sødme fra solmoden frugt, konstaterede Frank Ditmar efter en grundig smagning af de gode dråber.

LÆS OGSÅ: Nordbo løbet satte ny rekord: 1083 fra start i Anlægget

Vinen er iflg. etiketten lavet på de absolut bedste druer; Primitivo og Negroamaro, og beskrives som en perfekt ledsager til både mad og modne oste - og som et glas til ren festhygge.

Roséen er ligeledes fra Italien. Den er frisk, krydret og meget velafbalanceret og har en naturlig sødme, som både går til mad - og ligeledes til ren festhygge.

Etiketterne er som nævnt i år udført af Gitte Levin, som har hentet inspirationen fra sine opgaver på et italiensk slot i starten af 90'erne, hvor hun især blev fascineret af de sort-hvide flisegulve, det fine interiør og det smukke landskab, som også præger etiketterne. - Jeg blev lykkelig, da jeg hørte vinen var fra Italien, smiler Gitte Levin, som i dag hovedsagelig maler portrætter. Men stadig med de smukke tern i forskellige udgaver.

LÆS OGSÅ: Festugen fik fantastisk start

Etiketten er blevet til efter møder med Frank Ditmar, som også i år stået for alt det praktiske omkring import og distribution af festugevinen. Det er der i festugen stor taknemmelighed omkring.

- Vi ved godt det ikke er en kæmpe forretning, men vi synes det er dejligt vi kan holde fast i det lokale initiativ og få lokale kunstnere til at udsmykke vinen. Men også at vinen faktisk bliver solgt. Dem der kommer gennem butikkerne køber vinen - det er rart, fastslår Jens Vadmand, som i år har afløst Jette Kjerulff på posten som formand for Slagelse Festuge.

Gitte Levins originale billeder til vinetiketten bortauktioneres traditionen tro ved festugens erhvervsfrokost, til fordel for Julemærkehjemmet i Skælskør.

I alt 4400 flasker festugevin, 80% rødvin og 20% rosé, har af frivillige festugehjælpere fra B73 og AK Atlas fået påsat etiketterne med Gitte Levins kunstværker, og flaskerne sælges i langt de fleste lokale supermarkeder, Slagelse Vinkompagni og XL Byg. Se alle salgssteder på www.slagelsefestuge.dk, hvor man også kan se det store program for Slagelse Festuge, som med otte dage faktisk strækker sig ud over mere end en uge.

Nyt betalingssystem i festugens barer

Slagelse Festuge har selv boder på Nytorv torsdag, fredag og lørdag, hvor man kan købe både festugevinen og drikkevarer fra Harboe, ligesom der vil være både en rom-bar og en gin-bar. Drikkevarerne kan i år ikke betales med kontanter - et nyt betalingssystem gør det muligt at holde salgsvognene kontantfrie - men det er muligt at få sine kontanter indsat på et VIP-kort, der kan bruges i salgsvognene. VIP-kortet forventes både at gøre ekspeditionen hurtigere, lette lagerstyringen og øge sikkerheden - og samtidig lette ansvaret for de frivillige i salgsvognene. Det er fortsat muligt at betale med både Dankort og MobilePay i salgsvognene

I detailhandelen sælges festugevinen til 59 kr. pr. stk., og 80 kr. for to flasker.