Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så fik vi afviklet endnu en flot såkaldt Erhvervs Awards i Slagelse Kommune.

En fornem fejring og en festaften, der i løbet af få år er steget fra at samle 250 deltagere (de første år på Borreby ved Skælskør) til 350 (sidste år på Comwell Korsør) og nu hele 450 humørfyldte, festklædte aktører sidste fredag aften i kasernehallerne hos Gardehusarregimentet.

Erhvervscenter bag

Her var - af Morten Hass Augustsen, Slagelse Erhvervscenter og en masse velarbejdende tilrettelæggere - gjort et solidt forarbejde, som lykkedes næsten til perfektion.

I hvert fald virkede det som om stort set alle af de 450 deltagere fra hele storkommunen nød en cirka syv-otte timers aften i fulde drag.

Der var lidt af hvert. Fem priser, masser af musik og underholdning - inklusive et par lange rygepauser beordret af showets konferencier Martin Brygmann. 'Og man skal ryge!' havde han ovenikøbet slået fast...

God stemning

Samtidig blev der aftenen igennem hygget og minglet og networket på kryds og tværs af de veloplagte fremmødte fra rådhuset, fra organisationerne og ikke mindst fra det store, brede erhvervsliv.

Borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., var manden der kl. 18.30 bød alle velkommen, og så gik det ellers slag i slag med god mad og vin, med prisuddelinger, underholdning, dans og masser af snak.

Rigtigt mange fortjener hyldest og skulderklap sådan en festaften.

'Og jo, med arrangementet her ønsker vi at bringe de lokale succeser frem i lyset og hylde dem, der hver dag gør en indsats for vores lokale erhvervsliv.

Og i år er det også en ekstra glæde, at vi skal uddele en ny pris, der sætter fokus på klima og bæredygtighed, et emne som vi er nødt til at forholde os til og tage ansvar for - også i erhvervslivet,' pointerede vores lokale konferencier og tovholder Morten Hass Augustsen.

De belønnede

Alle nominerede blev fint præsenteret pr. film på storskærmene i hallen.

Og mon ikke, at aftenens fem priser - trods close race og tæt opløb alle steder - nåede ud til nogle aktører, der virkelig havde fortjent dem. Vi tror det.

Iværksætterprisen (fra Slagelse Erhvervscenter) gik eksempelvis til Kystfisker Kompagniet i Korsør Fiskerihavn. Her lugtede der af både fisk, penge - og bæredygtigt miljø.

En lille og en stor

Grangia-prisen (JCI Slagelse) blev overrakt til Jim Allan Jensen fra det ret nye Topgrej.dk, og Initiativprisen fra Slagelse Erhvervsråd tilfaldt mastodonten XL Byg Grønvold & Schou.

PWC's eksportpris blev vundet af JN Meat International - John Nielsens virksomhed med 'verdens bedste bøf'.

Og den nye pris - Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris - blev givet til Henrik Terkelsen fra Glænø Kalv & Ko. Det gav ekstra glæde ude på bøhlandet, hvor der også kan tænkes nye tanker og præsteres stort!

Samspil skaber festen

I rollen som udefrakommende konferencier kunne Award-gæsterne i år møde musiker, skuespiller og entertainer Martin Brygmann.

En god del af underholdningen var også lagt i hænderne på de engagerede Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, tidligere kendt fra Tøsedrengene.

Dertil lokale POPlic Service, der sammen med A-holdet sørgede for at rytmen blev holdt igennem hele aftenen.

Mange på arbejde

Menuen var skabt og blev serveret i et nyt samarbejde mellem Vikar & Gastronomi ved Carsten Emborg samt op mod 40 unge tjener- og gastronomelever fra ZBC, der med stor entusiasme kastede sig over den spændende opgave.

Og så havde frivillige fra JCI Slagelse igen bistået med praktisk hjælp.

'At vi på denne måde skaber samspil mellem erhverv, uddannelse og det frivillige foreningsliv, siger noget om hvor mange stærke ressourcer vi har her i Slagelse Kommune og at sammen kan vi skabe noget stort,' glædede Morten Hass Augustsen.

Noget ganske særligt

'Det er alene det lokale erhvervsliv, der med økonomisk opbakning gør sådan en aften mulig.

Erhvervs Awards er dermed en fest, der er skabt, ikke bare for, men også af erhvervslivet, og det gør aftenen til noget ganske særligt.

Vi kan tydeligt mærke, at Erhvervs Awards for alvor har bidt sig fast som et af de festlige højdepunkter på året for vores lokale erhvervsdrivende,' fremhævede Morten midt i spotlyset og den gode stemning.

Dyrbys kæmpe-ros

'Jamen, jeg synes, at det var et helt fantastisk arrangement. Jeg har også lige sendt min ros til Morten og arrangørerne.

Det er bare sådan en god måde at mødes på. Ja, sikke en god stemning,' udtrykker borgmester John Dyrby overfor Uge Nyt, da vi mandag middag mødtes med ham ved statsministerens besøg på Julemærkehjemmet i Skælskør.

Større reportager om både Awarden og Julemærkehjemmet følger i Søndagsavisen og på VDonline.