Klik og se annoncen

Af John Hansen

Søndagsavisen har de seneste uger omtalt flere lokale valgmøder.

Og nu lægges der også op til Idrættens eget valgmøde i Slagelse på onsdag den 1. november.

Det er Slagelse Idræts Råd med formand Jørn C. Nielsen i spidsen, der kl. 18.45 denne aften inviterer alle idrætsforeninger i hele storkommunen til at sætte fokus på forholdet til Slagelse byråd.

Og vel også de fremtidige ønsker og forventninger til det bestemmende råd på rådhuset.

LÆS OGSÅ: Borgerne stemte på belysning i Enghaveparken

Idrætten i fokus

Valgmødet er placeret til Hotel Frederik den Anden, og det åbner som nævnt lidt før nitten - og fra SiR-side ønsker man blandt andet, at der bliver sat fokus på rammerne for den lokale idræt op til kommunalvalget.

Også sundhedsmæssige og sociale aspekter indgår i debatten. Og hele det frivillige foreningsliv, der jo skaber en god del værdier for det omkringliggende samfund.

Hvilken værdi bidrager idrætten med? Kan man spørge denne aften.

Rammevilkårene

Ifølge Jørn C. Nielsen og SiR er idrættens rammevilkår en forudsætning for at opnå de samfundsmæssige værdier.

'Frivillige ledere og trænere gør hver dag året rundt en kæmpe indsats i idrætsforeningerne rundt om i vores kommune.

Rammerne bør omhandle såvel indendørs og udendørs idrætsgrene og både bredden, handicap og eliten.

Hvad kan bringe vores lokale idræt i den rigtige retning? Hvilke rammevilkår er nødvendige? Det er interessant at få svar fra det politiske miljø som er de lokale beslutningstagere!'

Sundhedsværdierne

Til at åbne valgmødet med, fortæller professor i Sport og Sundhed Peter Krustrup, Syddansk Universitet bl.a. om hvilke sundhedsværdier idrætten skaber.

Professor i Sport og Sundhed Peter Krustrup er fra Syddansk Universitet - Institut for Idræt og Biomekanik. Og han har forsket i sundhedsfremmende midler (idræt, herunder fodbold) til forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme.

Panelet omkring idræt

Panelet skulle komme til at bestå af bl.a. borgmester Stén Knuth, V, 2. viceborgmester og medlem af Kultur- Fritid- og Turismeudvalget Lis Tribler, Soc., og formand for Kultur- Fritid- og Turismeudvalget Troels Christensen, LA.

Dertil byrådsmedlem og også udvalgsmedlem Frederik Pedersen, DF, byrådskandidat Karl Arildsø, SF, byrådsmedlem Thomas Clausen fra Enhedslisten, byrådskandidat Peter Sonne, Alternativet, byrådskandidat Troels Brandt, Rad. samt den konservative kandidat Ole Christensen.

Vemmelev samler...

Så har vi også fra Poul Thomsen i Vemmelev fået underretning om et stormøde i HUSET den 13. november.

På vegne af Lokalrådet for Vemmelev og Omegn samt HUSET i Vemmelev, beretter Poul Thomsen:

'Kommunevalget står for døren. Borgerne skal stemme om et nyt hold til byrådet den 21. november 2017. Det tegner til en optakt, hvor tungerne spidses og forskellighederne vil ses tydeligt hele vejen rundt i de kommende uger.

I Vemmelev er antallet af byrådsmedlemmer beskedent, ligesom de opstillede kandidater heller ikke står i lange rækker. Men x'erne må da være af lige så stor værdi,' mener Lokalrådet for Vemmelev og Omegn.

Midt i kommunen

Vemmelev er kendetegnet ved at være placeret pænt midt i kommunen, tæt ved motorvejen og snart beriget med østvendte ramper ved Tjæreby.

Måske kan det trække mere erhverv, ligesom boligejerne vil føle sig mere trygge i trafikken.

'Vemmelev huser mange unge familier, som pendler til job og skal lige omkring institution og skole med børnene. Byen er kendt for to velfungerende skoler, indkøbsmuligheder og plads til ældre borgere i mindre boliger.

At genbrugsstationen lukker, må vi lære at leve med, og så kæmpe for at der kan bevares en haveaffaldsplads i stedet.

Flere opgaver...

Lokalrådet har gennem de senere år påpeget flere opgaver, som politikerne må stå ret overfor og snarligt ændre fra 'det skal nok komme' og 'vi har ingen penge' til reelle handlinger. Her kan bl.a. nævnes trafiksikkerheden, hvor skolebørn i høj grad bliver kørt til og fra skole på grund af bl.a. manglende fodgængerfelter og lys i Enghaveparken.

Lokalrådet har derfor taget initiativ til et valgmøde mandag den 13. november kl. 19, hvor alle opstillede partier er inviteret.

Ældre Sagen i Korsør

Ældre Sagen har afholdt to møder - primært naturligvis om ældre.

Således havde man i denne uge møde i Korsørs kulturhus. Og her deltog bl.a. Jørgen Andersen (S), Niels Jørgensen (C), Thomas Vesth (D), Helle Blak (F), Frederik Pedersen (O), Stén Knuth (V), Thomas Clausen (Ø) og selvfølgelig Michael Gram (Fair Balance).

Skælskør 1. november

I Skælskør foregår Ældresagens borgermøde, som de der kalder det, onsdag den 1. november kl. 16-18 på Skælskør Bibliotek.

Her deltager Steen Olsen (A), Niels Jørgensen (C), Thomas Vesth (D), Søs Rosenkvist (F), Søren Lund Hansen (O) og Thomas Clausen (Ø).

Endvidere ventes partiformændene fra alle de deltagende partier at være til stede.

Ældrepleje, demens...

Af mødeemner kan vi nævne ældreplejen, og hvordan kvaliteten sikres i fremtiden, og om kommunen kan leve op til kravene i en tid, hvor eksempelvis plejehjemsbeboerne råber op.

Der vil også være spørgsmål om for eksempel demens, som vi fokuserede så meget på efter Slagelsemødet - det første af slagsen.