Klik og se annoncen

Af John Hansen

Vi fortalte forleden på vores online, om at der nu er bevilget hele 8,5 millioner kroner til at indfri et gammelt ønske fra Stillinge Lokalråd.

Nemlig at få etableret en trafiksikker cykelsti mellem Bildsø by og Kirke Stillinge - så ikke mindst børnene kan komme nemt og sikkert videre til skolen lidt længere mod syd.

Og faktisk er der i kommunen endnu flere sikkerhedsprojekter undervejs.

Pudebump og rundkørsler

Eksempelvis har byrådets erhvervs- og teknikudvalg også besluttet, at der skal flere pudebump, rundkørsler og hastighedsbegrænsninger på gader og veje.

Ikke mindst i Korsør skal der flere rundkørsler til (bl.a. ved Tårnborgvej inde imod centrum), ligesom der skal nye lysreguleringer nogle steder.

Slagelse får 6,4 millioner

Og så får vi flere pædagoger i daginstitutionerne.

Allerede sidste år fik Enhedslistens Thomas Clausen - i et lidt uvant samarbejde med Venstre, Radikale og DF - lokalt sat gang i en proces, der langsomt men konkret skulle gøre noget ved tingene i Slagelse Kommune, men nu har man på finansloven i Folketinget afsat ialt 500 mill. kr. til bedre normeringer over hele landet i 2020.

Socialdemokratiets kendte MF'er her fra Vestsjælland (Slagelse, Kalundborg, Reersø), Rasmus Horn Langhoff, fortæller fornøjet til Uge Nyt, at Slagelse her i 2020 vil modtage 6,4 millioner til at ansætte flere pædagoger i børnehaver og vuggestuer.

Kalundborg Kommune vil modtage 3,6 millioner og Sorø Kommune 2,4 millioner kroner. Og på TV 2 Øst glædede Sorø-borgmester Gert Jørgensen, Kons., sig over, at man nu vil kunne ansætte flere i institutionerne.

Gode nyheder for børnene

Det ligner måske ikke så mange flere pædagoger pr. institution med måske 15-17 flere pædagoger i hele Slagelse storkommune, men dels er der vist brug for hver og én, dels lover Rasmus Horn, at de 0,5 milliarder i 2020 stiger til 1,6 milliarder i 2025.

'Sådan er aftalen, og jeg er glad for, at de vestsjællandske kommuner her og nu står til at modtage i alt 22,9 millioner kroner til bedre normeringer.

Det er glædelige nyheder for børnene på Vestsjælland, at der nu kan ansættes mere pædagogisk personale i vores daginstitutioner. Det er penge som falder på et tørt sted.

Midlerne i 2020 bliver fordelt imellem kommunerne efter, hvor mange 0 - 5 årige børn kommunen forventes at have. Midlerne skal bruges til at ansætte pædagogisk personale i vuggestuer og børnehaver,' pointerer Rasmus Horn Langhoff.

Fra SF og BUPL

SF er et af de partier, der både i Slagelse og på landsplan har arbejdet hårdest for bedre normeringer (og minimumsnormeringer) og her siger MF og børneordfører Jakob Mark - der har presset Regeringen:

'For os er det afgørende vigtigt, at pengene bliver sendt ud i år i stedet for at skulle vente på, at vi senere får vedtaget en lov om minimumsnormeringer.'

Mark har flere gange besøgt Slagelse (og Helle Blak) i forbindelse med børneproblematikken, hvor også aktive Forældregrupper og politikere fra et bredt byråd tog fat sidste år.

BUPL-formand Elisa Rimpler: '500 millioner er en start, men det rækker altså ikke langt. Slet ikke når vi samtidig kan se, at kommunerne på landsplan sparer 200 millioner kroner på dagtilbudsområdet i 2020.'