Klik og se annoncen

Af John Hansen

En ny finanslovsaftale - mere eller mindre udspecificeret - blev i weekenden indgået mellem de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti.

Og det var finansminister Kristian Jensen, V, der var vært og omdrejningspunkt for de lange forhandlinger, der bl.a. 'stjal' Inger Støjberg fra et berammet offentligt møde i Slagelse torsdag aften.

Øen Lindholm varm kartoffel

Flere væsentlige elementer blev allerede weekenden igennem offentligt drøftet på kryds og tværs - privat og i medierne.

Naturligvis den såkaldte øde ø, Lindholm ved Møn og Kalvehave - som jo ikke ligger så øde endda - der fra 2021 skal rumme det problem af tidligere dømte flygtninge og IS-krigere med mere...

Et problem 'som nu bare flyttes fra Jylland og hertil,' som en ærgerlig S-borgmester Smed i Vordingborg udtrykte det.

Og deri kan han jo have ret - selvom man i Sydsjælland og på Lolland-Falster gennem årene vel også har skabt sit eget ry for 'åbenhed, rummelighed og tolerence.'

'Vi er bekymret for - og vrede over - at vi nu skal være centrum for de kriminelle på tålt ophold,' lyder det nu sydfra...

Satspuljer og pensionister?

Så vil man gøre op med de i lange tider omdiskuterede sats-puljer til støtte for de svageste grupper i samfundet. De skal nu ind over den rigtige finanslov.

Og så skal pensionisterne - endnu en mærkesag for DF - for en gangs skyld belønnes...så det fik selv Bjarne Hastrup til at smile og udtale sig sjældent positivt.

JJ: - Flere studiepladser

Ifølge den vestsjællandske Jacob Jensen - finansordfører for Venstre - så er der ifølge aftalen også en beslutning for finansloven om at udvide antallet af studiepladser med over 500 på sygeplejerskeskolerne - herunder også i Slagelse.

Det er en kendt sag, at vi ikke mindst i vort område og i Region Sjælland lider af en slem mangel på sygeplejersker - og kvalificerede læger og overlæger.

Mandagsmøde

Denne mandag er der i Regionshuset i Sorø endnu et regionsrådsmøde, hvor RS-budget og fyringer m.v. står i fokus.

Det forventes, at Jacob Jensen her vil stille forslag om at hente ialt 50 millioner kroner på budgettet for at imødegå så mange fyringer og nedlagte stillinger på bl.a. Slagelse Sygehus.

Også problematikken omkring busdrift kommer igen frem i lyset. Og her er ikke mindst Enhedslisten aktiv, fortalte de op til mødet til Uge Nyt.
Efter mødet i Sorø i mandags har vi snart mere om indholdet i Søndagsavisen og på VDonline...