Klik og se annoncen

Lørdag 22. juni blev der varmet op til festugen med stort familieloppemarked, udstilling af veteranbiler og ikke mindst en helt ny oplevelse med Opera i Anlægget. Et arrangement der fik omkring 300 mennesker til at samles foran scenen i lystanlægget for at nyde et par timer i selskab med de store stemmer fra Gert Henning-Jensen, Frederik Rolin og selvfølgelig fra kongelig operasanger og tidligere bysbarn Sofie Elkjær Jensen flot akkompagneret af Jacob Beck.

LÆS OGSÅ: Nordbo løbet satte ny rekord: 1083 fra start i Anlægget

Dyrenes Dag altid en succes

Søndag var den officielle åbning af festugen, hvor Slagelse Garden gav en imponerende generalprøve på det tattoo show, de unge mennesker skal deltage med ved DM for bygarder i starten af juli.

Efter åbningstaler fra festugens formand, Jens Vadmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen, var det tid til en af de helt store klassikere inden for festugeoplevelser - Dyrenes Dag, der igen i år var et kæmpe trækplaster for både store og små. Samtidig blev der på den anden side af vejen afviklet De Unges Cykleløb med en masse seje børn og unge, der prøvede kræfter med det at køre cykelløb.

LÆS OGSÅ: Flotte festugevine klar i butikkerne

Også børneloppemarkedet var godt besøgt, og det er svært at forestille sig, at Festugen kunne drømme om en bedre start.

Sankthansbålet satte et flot punktum for den første festugeweekend, og det var da også en glad og tilfreds formand for Slagelse Festuge, Jens Vadmand, der kunne gøre status.
- Det har været en fantastisk start, der fuldt ud lever op til DIN, MIN og VORES Festuge. Faktisk oplevede vi så stor opbakning til lørdagens arrangementer, at vi vil overveje, om der skal mere knald på den dag. Indtil nu har den mest fungeret som en opvarmningsdag, men jeg synes, det er en dag med vækstpotentiale, så det skal vi have kigget på. Alt forløb godt begge dage, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger, så vi glæder os til resten af ugen. Vi er i fuld gang nu, så det er bare med at komme ud og være med.

De kommende dage venter endnu flere festugeoplevelser i Slagelse med både koncerter, børne- og ungedag, Energi & Teknologidag, street food event og meget meget mere.