Klik og se annoncen

Af John Hansen

En særligt spændende kunstner - vokset op i Australien, men med unge år hos mormoren i Slagelse - gør klar til fernisering i Det Røde Tårn denne lørdag.

Det er Slagelse Kunstforening, der lørdag den 10. november klokken 13-17 holder fernisering på en interessant udstilling med værker af den fynske kunstner Sven Peder Hansen.
Sven Peder arbejdede som ung med et kreativt projekt i Svendsgade i Slagelse - og dette er hans første store samlede udstilling. Og han sagde vist kun ja, fordi det netop var i Slagelse!

Udstillingen bliver åbnet af Sven-Erik Damgaard, der er medlem af kunstforeningens bestyrelse, og som har æren af at være den der opdagede, at Sven Peder Hansen ville kunne give slagelseanerne en god kunstoplevelse.

Sanser og åbent sind

I kunstens verden handler det om at bruge sanserne og holde sindet åbent, beretter Vibeke Hvidtfeldt fra arrangørside.

Det gjorde Sven-Erik Damgaard, da han på en lille ferie i det sydfynske tilfældigt traf en kunstner, som han faldt i snak og hak med.

Resultatet af tilfældigheden blev denne udstilling.

Sin egen vej...

Sven Peder Hansen er professionel bronzeskulpturstøber, og han har medvirket ved støbningen af rigtig mange kunstværker i de nordiske lande. Men han har også sin egen kunstneriske vej, hvor han ønsker at aktivere beskueren til refleksioner over hvordan det er at være menneske:

'I mine figurer prøver jeg at isolere og overdrive specifikke adfærdsmønstre og holdninger til først og fremmest at fange beskuerens opmærksomhed, derefter til at danne dialog og for til sidst at fremprovokere en reaktion.'

Foruden skulpturer arbejder kunstneren også med maleri og croquis, og udstillingen viser alle tre sider af hans virke.

Åbent værksted m.m.

Hjemme i Svendborg har Sven Peder Hansen etableret sit 'Skulpturium' på Frederiksøen, som ikke blot er hans private atelier, men også et åbent kunstværksted, hvor interesserede kan komme og se, hvordan en skulptur bliver til, fra skitse til færdig bronzefigur. Også her er det dialogen mellem mennesker der er det vigtige, og kunstneren håber at han med 'Skulpturium' kan være en medspiller i dannelsen af et sundt lokalt og globalt samfund.

Ved ferniseringen er kunstneren selv til stede, kunstforeningen serverer en lille bid paté og lidt brie, og med et glas i hånden får alle lejlighed til at indgå i en spændende og meningsfuld dialog med ham. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Udstillingen holder åbent fredag-lørdag-søndag klokken 13-17 og slutter søndag den 9. december.