Klik og se annoncen

- Jeg er faktisk udlært i Hyllested og var der efterfølgende i et års tid. Så kom jeg herop i november 1971 - og er blevet hængende siden, smiler Flemming. Som også flyttede til Sørby med familien.

- Det må gerne lyde positivt - for det har det været, lyder det fra Flemming Højland, da Uge Nyts udsendte træder ind på uddelerkontoret i forretningen på Hunsballevej 2. Her kan Flemming Højland se tilbage på år med stor og vedvarende udvikling i både byen og brugsen.

- Da jeg kom i 1971 var der ikke meget af byen der var bygget - det var kun lige startet.

Stadig udvikling

- Dengang lå brugsen oppe ved kirken, og der blev bygget om og til flere gange, fortæller Flemming, som i 1997 blev udnævnt til uddeler.

- I 2003-04 lå vi i forhandlinger med præst og menighedsråd om at købe mere jord til brugsen for at udvide. Det kunne vi 'heldigvis' ikke blive enige om, og det endte med købet af grunden herude, hvor brugsen ligger i dag.

- Min daværende bestyrelse var med på at vi skulle ta' chancen og bygge nyt, og vi åbnede her i februar 2005. For godt et år siden udvidede vi med yderligere 300 kvm.

- Vi har valgt at fremtidssikre bygningsmæssigt, så der er muligheder - alt efter hvad den ny uddeler har lyst til, konstaterer Flemming. Han har allerede hilst på sin efterfølger, som kommer fra en stilling som uddeler i Lejre ved Roskilde.

- Jeg må sige jeg er glad for at det er en der kommer fra 'systemet'. Dagli'Brugsen er mere eller mindre mit lille barn, og uden det skal lyde som en klage, har jeg brugt enormt meget tid her, både dagligt og gennem mange år. Det har haft min interesse, og jeg synes jeg afleverer et godt stykke arbejde: Vi har i 2018 igen haft et godt år.

- Jeg kan ikke mindes at der har været underskud i de 47 år jeg har været her. Vi har en stærk butik, også økonomisk, og vi har haft mange gode år. Det er også grunden til at vi har kunnet bygge og udfolde os, som vi har gjort.

- Det er byens opbakning, som er skyld i at vi er her og har de faciliteter, vi har. Plus landevejen (Slagelse Landevej, red.) som giver omsætning af både benzin og i butikken. Men det er byen, vi lever af, fastslår Flemming Højland.

Alt det sjove

Udviklingen har bragt mange nye ting med sig.

- Vi har været med i alt det sjove - der er sket en kæmpe udvikling, også IT-mæssigt. F. eks. de elektroniske hyldeforkanter, så vi ikke skal prismærke varerne manuelt. Når der er 200 prisændringer over en nat, er det dejligt det hele bliver klaret af coop og står klar, når vi kommer om morgenen.

- Ikke alle forstår jeg har været tilfreds med at være her så mange år. Men det har indfriet mine behov for udfordringer. Jeg har bare været glad og godt tilfreds. Det skyldes både de bestyrelser jeg har haft gennem tiden, den tillid jeg har mødt fra min gamle chef, den udvikling der har været i byen - og det personale jeg er omgivet af. Det er en vigtig del af hverdagen.

- Der er rigtig mange ting, jeg kommer til at savne: kundekontakten, kurser, møder, fester og kollegers samvær - og de daglige udfordringer: Langt, langt de fleste er positive.

- Til gengæld kommer jeg ikke til at savne at blive ringet op midt om natten, når der har været indbrud. Vi har haft meget tæt på 20 indbrud i de år jeg har været her - så det ligner efterhånden nærmest Fort Knox, med video, alarm og gitre for vinduerne.

- Men det er ikke fordi jeg har mistet interessen, jeg har valgt at stoppe. Min kone stoppede med at arbejde for to måneder siden, og det der trækker er tanken om at få lidt mere frihed og gøre de ting, vi ikke har haft så meget tid til. Bl.a. de to børnebørn på ni og 11 år i Nr. Alslev - og vi skal også rejse noget mere, fastslår den snart tidligere uddeler.

Reception fredag

Men først skal der siges farvel. Det sker ved en reception i Sørbymagle forsamlingshus på fredag d. 5. april kl. 14-17. - Det er en helt klar intention at jeg ikke bliver her arbejdsmæssigt. Jeg får en uges tid med den nye uddeler, og jeg tager da også telefonen, men jeg bliver ikke som vareturschauffør eller flaskedreng. Mit job er et 'enten-eller job', fastslår Flemming Højland.

- Der skal ske nye ting, og så skal jeg ikke komme med mine gamle rutiner.