Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er lørdag, det sker.

Studiebyen Slagelse åbner dørene på vid gab.

For første gang er der Fælles Åbent Hus i studiebyen - som vi da også berettede om i sidste uge.

Lørdag 24. februar fra kl. 10-14 er der åbent i det gamle posthus på Sdr. Stationsvej, som er infocenter for det hele.

Og ellers er det Erhvervsakademi Sjælland (kl. 10-13), Professionshøjskolen Absalon (12-14) og SDU Slagelse (10-12), der samlet holder Åbent Hus for kommende studerende og deres forældre.

SDU: Bliv klogere!

Hos SDU fortæller man, at ved arrangementet kan kommende studerende finde svar på de store spørgsmål, de har til deres uddannelsesvalg og blive klogere på, hvad også det testbaserede optag betyder for muligheden for at blive optaget på deres drømmestudie.

'På SDU tager vi de unges store spørgsmål til valg af uddannelse seriøst. Derfor opfordrer vi ansøgere til at besøge SDU og møde de studier, de overvejer at søge ind på.

Vi vil gerne møde dem og hjælpe dem med at finde svar på de spørgsmål, de må have til studiet, og lade dem snuse til miljøet og rammerne,' forklarer SDU's studiechef Annette Lund.

Mere om optag

'På dagen er der mulighed for, at de kan høre om SDU's testbaserede optag, som i år kan tilbydes på næsten alle SDU's uddannelser, hvis man søger i kvote 2. Vi opfordrer derfor også ansøgere, der har et højt karaktergennemsnit til at søge optagelse i kvote 2.

De vil automatisk blive optaget gennem kvote 1, hvis deres gennemsnit er højt nok, men ved at deltage i prøven forbedrer de chancen for at blive optaget på deres drømmestudie. Og samtidig kan de få en tydeligere fornemmelse af, om det er det rette uddannelsesvalg for dem, siger Annette Lund.

Forsmag på uddannelsen

Til Åbent Hus er alle velkomne i universitetets bygninger på Sdr. Stationsvej 28 i Slagelse, hvor man kan møde studerende, undervisere og studievejledere og få en forsmag på SDU's uddannelser.

Det vil være muligt at få viden om bachelorstudierne inden for international virksomhedskommunikation og erhvervsøkonomi samt diverse efteruddannelsestilbud på HD-studiet og Master i International Virksomhedskommunikation.

Der vil være en række aktiviteter på dagen og mulighed for at få svar på spørgsmål om SDU's testbaserede optag. Man kan også få gode råd om boligsøgning, studieliv og muligheden for at læse et semester i udlandet.

På alle SDU's bacheloruddannelser skal kvote 2-ansøgere til en optagelsesprøve.

Nye teknologier

Også fra Erhvervsakademiet har man mere nyt at fortælle.

Man kan eksempelvis opleve en verden af nye teknologier i Det Mobile FabLab, det rullende digitale prototypeværksted, der også på lørdag fra 10-13 kommer til Slagelse. Kom her og prøv dine ideer af med 3D-printere, laserskærere og CNC-maskiner, opfordres det.

Ud over at besøge FabLab-bussens nye teknologier, kan man på Bredahlsgade møde undervisere og studerende fra de forskellige uddannelser på EASJ i Slagelse.

At forme fremtiden

På parkeringspladsen foran EASJ i Slagelse, på Bredahlsgade 1, holder bussen fra FabLab Danmark, der er et digitalt prototypeværksted målrettet virksomheder, parkeret på lørdag.

Akademichef på EASJ i Slagelse, Vibeke Toft Müller forklarer: 'Alle er velkomne i bussen. I FabLab kan studerende og virksomheder mødes om at udvikle nye produkter og processer med moderne, virtuelle værktøjer, 3D-printere, laserskærere og ikke mindst CNC-maskiner, som er beregnet til at skabe de fysiske produkter.

Alle har mulighed for at gøre deres ideer og koncepter til virkelighed - både privatpersoner og virksomheder, der vil teste de nye teknologier af.'

Ansøgningsfrist til videregående uddannelser er den 15. marts

Akademichef Vibeke Toft Muller supplerer: 'På Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse kan man læse 7 ud af EASJ's 25 videregående uddannelser, som typisk tager to år at gennemføre.

Uddannelsen til Professionsbachelor i jordbrug tager 3,5 år. Alle, der vil starte på uddannelse efter sommerferien, kan søge igennem kvote 2 frem til den 15. marts. Fristen for ansøgning gennem kvote 1 er den 5. juli.'