Klik og se annoncen

Dagli'Brugsen i Kirke Stillinge skal ha' ny uddeler. Gennem de seneste måneder har bestyrelsen arbejdet på at finde afløseren for byens populære uddeler, Henning Meier Clausen, 66, som gennem mere end 28 år sammen med sin hustru Connie har taget sig rigtig godt af byens naturlige samlingspunkt. Ny uddeler bliver Esben Bruun-Schmidt, 33, som kommer fra en stilling som uddeler i Dagli'Brugsen i Gadstrup ved Roskilde.

Dermed får Kirke Stillinge igen en dygtig og erfaren brugsmand, som er godt rustet til opgaven.

- Jeg startede i Coop som flaskedreng, da jeg var 15, og har været uddeler siden jeg var 21, smiler Esben Bruun Schmidt, som dermed en kort overgang var landets yngste brugsuddeler. I Dagli'Brugsen Gadstrup har han på bare to år flyttet omsætningen fra 13,5 til 18 millioner kr.

- Men det var en butik, som havde kørt dårligt. Det er ikke tilfældet her, understreger Esben Bruun-Schmidt. - Her skal jeg køre Hennings gode arbejde videre, med samme ansvarlighed og ejerskab. Det er et spændende job med gode muligheder.

- Det bliver en madbutik, hvor vi lytter til lokalsamfundet, en pæn og ryddelig butik med kunderne i fokus: Det er derfor vi er her. Hvis ikke kunderne er her, er vi heller ikke, fastslår Esben Bruun-Schmidt. Som bor på Stevns. Men ikke ser ikke køreturen som nogen hindring, og glæder sig til de nye udfordringer. Første dag på jobbet er fredag d. 15. februar, så der bliver et par uger sammen med Henning Meier Clausen.

28 år med overskud og udvikling

Henning Meier Clausen har som nævnt stået i spidsen for Dagli'Brugsen i Kirke Stillinge i mere end 28 år. Han overtog butikken d. 1. oktober 1990, dengang med røde tal på bundlinjen. Siden da har Henning initiativrigt og fremsynet skabt en butik med stor udvikling og store udvidelser, bl.a. OK tank-anlæg og vaskehal, og senest renovering af hele forretningen, med nyt inventar og mere butiks- og lagerplads.

Ved overtagelsen i 1990 var butikken på 287 kvm. , med en gammel mejericontainer som lager. I dag er butiksarealet 650 kvm., dertil kommer lagerfaciliteter m.m. Hele vejen med økonomien helt på plads.

- Jeg har været uddeler i 39 år og aldrig haft røde tal på bundlinjen, konstaterer Henning Meier Clausen. Som ikke lægger skjul på at han glæder sig til ikke længere at skulle arbejde 80 timer om ugen.

- Der er mange ting man ikke når i både hus og sommerhus, konstaterer Henning, som også glæder sig til at bruge mere tid med børnebørnene.

Og alligevel erkender, at det ikke var helt let at ta' beslutningen om at stoppe som uddeler. - Det bliver svært at sige farvel til kunderne - det bliver et stort tomrum.

- Og det bliver ikke nemmere, nu hvor man nærmer sig afslutningen, siger Henning, som har sidste arbejdsdag d. 28. marts.

Faktisk stopper han heller ikke helt: Henning tager nemlig stadig den ugentlige varetur - og har i sine ferier oven i købet indvilget i at stille bil til rådighed for vareturen, fortæller Anita Sørensen, som gennem de seneste otte år har været formand for bestyrelsen for Dagli'Brugsen i Stillinge.

Farvel til Henning og goddag til Esben

Hun fortæller også at der holdes afskedsreception for Henning Meier Clausen i Stillinge forsamlingshus den 1. marts kl. 13-17. Den 8. marts bydes Esben Bruun-Schmidt velkommen, det sker i Dagli'Brugsen kl. 10-11 og kl. 15-17.