Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er nu fremtiden begynder. Det er nu, det hele går igang.

Et nyt studieår i uddannelsesbyen Slagelse har set sin begyndelse her i september 2019.

Blandt andet via den såkaldte Study Start - for alle højere uddannelser - afviklet 4. september og fotomæssigt desværre efter vor avis-deadline.

En SDU-start

Men vi kan da i første omgang bringe et par billeder fra intro-starten for de 400 nye SDU-studerende, der har holdt introuge. Og her tirsdag-onsdag påbegyndt den seriøse del af studierne.

De første dage i sidste uge lærte de nye studerende dog først byen lidt at kende - mange kommer jo fra Københavnsområdet og resten af Sjælland - ligesom de deltog i forskellige arrangementer.

Eksempelvis et særligt studiestartprojekt hos Anette Borg i Slagelse Musikhus.

Flere SDU-detaljer

Tirsdagen blev brugt til introduktion om studiet, fagene og dét at være universitetsstuderende fremfor gymnasieelev.

Dagen var også krydret med små sjove lege, som har til formål at 'ryste sammen' og lære de nye studiekammerater at kende. Der var også guidet tur i Slagelse midtby med et længere ophold i anlægget, hvor der blev leget, hygget og informeret.

Tæt på erhvervslivet

Onsdag og torsdag fik de 400 nye studerende en forsmag på SDUs tætte samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Her har de nemlig løst et studiestartprojekt for Slagelse Musikhus. Emnet var events til De Dødes Nat i Slagelse Musikhus, og lur mig, om ikke nogle af de gode i idéer bliver gennemført ved De Dødes Nat fredag den 1. november.

Anette Borg var i alt fald stærkt imponeret over, hvad hun så og hørte.

Også borgmesteren og vores nye campusdekan, Jens Ringsmose, udtrykte stor tilfredshed efter præsentationsrunden.

Spændende tid...

Slagelse Erhvervscenter stillede med en stærk repræsentant i Tanja Lindersgaard, som generelt synes utrolig godt om universitets tætte bånd med områdets erhvervsliv.

Arrangementet sluttede med en super fin tale af Anette Borg, der opfordrede de nye studerende til at bruge byens tilbud og lære byen at kende.

Slagelse kan og vil meget! Derefter tog campusdekan Jens Ringsmose ordet.

Han bad de studerende om at udnytte det tætte samarbejde med det lokale erhvervsliv fuldt ud - i projekter, cases, praktik, virksomhedsbesøg og studiejob.

Erhvervslivet vil vildt gerne samarbejde med SDUs studerende, og sammen kan de to parter skabe noget stort. De kan spille hinanden gode og opnå fantastiske resultater. Hele arrangementet sluttede med social hygge og kolde forfriskninger.

Mere på programmet

Sidste fredag var der så Stjerneløb i Slagelse, så de unge lærte byen at kende, og sidst på eftermiddagen afholdt tutorerne et stort grillarrangement - og så var der ellers dømt 'fest' i fredagsbaren.

Mandag den 2. september begyndte så det hårde studieliv med forelæsninger, forberedelser og studiegruppearbejde.

Lambert: Vi hjælper!

'Igen i år hjælper vi de studerende godt på vej, idet vi afholder studiecafé hver uge.

Der friholdes to lektioner til studiecafé hver tirsdag, og her kan de arbejde med opgaver, øvelser og konkrete problemstillinger. SDU Slagelse stiller 4 tutorer til rådighed - de cirkulerer blandt de studerende og hjælper dem på vej med det nye studieliv,' fortæller Kirsten Lambert fra SDU.

'Studiecaféen har en enorm succes, både fagligt og socialt, og er meget godt besøgt hver uge.

Fagligt fordi den studerende kan få hjælp til alt det svære, og socialt fordi man i studiecaféen møder nye medstuderende, som man måske ellers ikke ville komme i kontakt med.