Klik og se annoncen

Af John Hansen

To timer denne tirsdag morgen stod helt i erhvervslivets og fodboldens tegn i Slagelse.

Det var, da Erhvervsnetværket Vestsjælland (SB&I) og Slagelse Erhvervscenter sammen arrangerede Business Morgen i SBI-klubhuset på Parkvej i Slagelse.

Ikke færre end omkring 60 erhvervsfolk og politikere mødte frem for at høre internt nyt - og for at lytte til dagens to spændende foredragsholdere.

Hovedaktørerne

Blandt deltagerne ved det livlige, informative og også hyggelige morgentræf var borgmester Stén Knuth, V, og de to LA-udvalgsformænd Villum Christensen og Troels Christensen.

Og de to oplægsholdere var hhv. Jeppe Søe - kendt som journalist og tidl. nyhedsvært og oplæser på DR og TV2 - og den lokale direktør for Slagelse Erhvervscenter, Morten Prüsse Sørensen.

Flyttedag 1. oktober

Morten Prüsse fortalte, at erhvervscentret stiler mod - sammen med Vækstfabrikken - at flytte ind til centrum og campus, i det gamle posthus, her omkring 1. oktober i år.

Det glæder man sig vældigt til. Og forventer sig meget af.

Og Morten opfordrede i det hele taget: 'Vi er i god gænge. Tingene kører. Så kom endelig og brug os!'

Han fremhævede, at erhvervscentret (p.t. stadig ved Willemoesvej) råder over et stort netværk. Og er klar til at servicere, sparre og vejlede - men ikke direkte yde rådgivning.

Hass: Sikken fest!

Morten Hass Augustsen fra Erhvervscentret tilføjede, at der blot var en snes billetter tilbage til årets store fest:

Erhvervs Awarden 2017 den 3. november dennegang på Comwell i Korsør.

'Se det bli'r velnok en fest - en fest med 300 erhvervsfolk,' pointerede Morten. Som lovede at lade sin mundharmonika blive hjemme den aften... med mindre ønsker og opfordringer om, at han skal tage den med, bliver for store.

Herlige Jeppe Søe-historier

Jeppe Søe holdt et særdeles underholdende foredrag om virksomheders kommunikationsstrategi og ikke mindst om den nationale TV-presses offensive, magtfulde ageren de senere år.

Søe holdt sig ikke tilbage med frække statements og egne erfaringer fra et liv med snurrende kameraer, benhård konkurrence og nyhedspres all over.

Han rådede de fremmødte erhvervsfolk til i høj grad at tænke over og arbejde med en egen kommunikationsstrategi.

Og så blotlagde Søe i den grad - på abesprog og med hjerneforskere som baggrund - hvordan i hvert fald de store medier anno 2017 kynisk og kontant forsøger at tage magten, styre tingene og sikre sig både klik, overskrifter og opmærksomhed - via primært konflikter og saftige balladehistorier.

Også de nye helt medier er ifølge Jeppe Søe særdeles farlige, dels fordi den globale platform er komplet uoverskuelig, dels fordi alt fra lort til lagkage blandes i et syndigt virvar.

Stadion på søndag kl. 15!

Jens Grønkjær udtrykte som vært og leder af Erhvervsnetværket Vestsjælland, hvordan man her arbejder på dels at fremme fodbolden (og rykke tilbage til divisionerne senest 2020), dels at udvikle erhvervslivet i et tæt, konstruktivt samarbejde med kommunen og uddannelsesinstitutionerne.

Og Jens opfordrede naturligvis alle til at møde frem på Slagelse stadion her på søndag den 21. maj kl. 15, hvor SB&I med 100 procent kan sikre en oprykning til Danmarksserien via mindst ét point mod Herfølge.