Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det er ikke så mange steder, vi er med helt på verdensplan - som man kalder det.

Vi var det i kvindehåndbold - med Bjarne Stenbæk & Anja Andersens superprojekt. Vi er det i nogen grad med Gerlev Idrætshøjskole og Legeparken... og linierne herfra især til Asien, Sydkorea og Kina m.v.

Vi er det også med hensyn til visse erhvervsvirksomheder og deres eksport og samarbejde med masser af lande world wide.

Og så er vi med, når det gælder keramik i verdensklasse.

Gå mere sammen...

Og med keramikken og kunstværkstederne er det naturligvis Mette Blum Marcher og den smukke Guldagergaard i Skælskør, vi taler om.

Her leder Mette en Guldagergaard, der er en stille, unik perle med kunst, kultur og keramik på den internationale skala.

Og ifølge Mette Marcher er der - også for Slagelse Kommune og Vestsjælland som sådan - god grund til at se fremad og prioritere - at sætte større sammenhæng og samarbejde i kultur, kunst og erhverv.

'Det bør vi i langt højere grad have øje for,' siger keramiklederen, inden det onsdag den 11. juli går løs med en ny, stor og samlende Keramikfestival i Skælskør.

Inspiration på tværs

Hver især, mener Guldagergaardchefen, at Slagelse og vi alle vil kunne profitere af at bedre samarbejde nærmere kultur- og erhvervsliv.

Og det bør man i langt højere grad sætte i værk, helt konkret og målbevidst.

'Det vil vi alle få noget ud af. Og det er inspirerende at arbejde på tværs om forskellige arrangementer,' mener Mette Marcher.

Mere om Mette

Mette Blum Marcher, har været direktør på Guldagergaard siden 2009, og hun har siden arbejdet intensivt på at udbygge det internationale center.

Hun har desuden været aktiv i flere foreninger og grupper i hele kommunen omkring bosætning, kultur og erhverv.

Hun er medlem af NCECA (National Council on Education for the Ceramic Arts) i USA, internationalt jurymedlem for Saffi Officine Italien, og udpeget medlem af AIC-IAC (Internatioal Academy of Ceramics).

Mette er i øvrigt bestyrelsesmedlem af Slagelse Erhvervscenter (siden 2014) og er netop udtrådt af bestyrelsen for Landudvikling Slagelse.