Klik og se annoncen

Halsskov Færgehavn havde i en lang periode ligget ubrugt hen. Det var lige indtil, at Slagelse Kommune i 2016 besluttede at igangsætte udviklingen af området til et vandsportscenter med internationale ambitioner. Visionen er, at Halsskov Færgehavn i fremtiden vil blive et samlingssted for en lang række forskellige vandsportsudøvere og styrke turismen i regionen.

Formålet med renoveringen af Halsskov Færgehavn var at sikre adgang til vandet og vandsportsaktiviteterne. Udspringstårnet er det helt centrale omdrejningspunkt for vandsportscentret. Tårnet er designet i klare, gule signalfarver og med mulighed for udspring fra 4, 8 og 11 meter. Det er bygget af tre stablede containere, der gradvist drejer for at skabe en interessant interaktion i det arkitektoniske udtryk. Som en del af temaet for renoveringen, har man genbrugt så mange materialer som muligt fra den oprindelige havn. Blandt andet består områdets bænke af gammelt bolværk fra færgehavnen.

De gode eksempler skal frem i lyset

Renoveringen af Halsskov Færgehavn er med i kampen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

'Det fantastiske ved RENOVER prisen er, at vi får lov til at se så mange og så forskellige renoveringer. Det er med til at sætte renovering på samfundets dagsorden og inspirere til endnu mere renovering,' siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Det er sjette år i træk, at RENOVER prisen skal uddeles til et renoveringsprojekt i særklasse:

'Den eksisterende bygningsmasse repræsenterer store samfundsværdier - økonomisk, kulturelt og historisk. Derfor er det også virkelig positivt, når så mange af byggebranchens ildsjæle lægger deres faglig stolthed og innovationskraft i at renovere og ombygge huse, så de får nyt liv og bliver mere bæredygtige. Jeg ser meget frem til at følge med i, hvilke projekter der bliver nomineret til dette års RENOVER pris,' siger Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro.

Renoveringsprojekter kan indstilles indtil d. 1. marts på www.renover.dk. Kort efter tidsfristen vurderer nomineringsudvalget alle de indstillede projekter og beslutter, hvilke projekter der skal nomineres til prisen. Vinderen kåres ved en prisfest i København i august 2018.